Notícies i actualitat

Bones sensacions a la fira “Routes Europe”

Data : 25/04/2018

Les reunions mantingudes per la Fundació Foment del Turisme de Menorca amb les principals companyies aèries han servit per començar a traçar la xarxa de rutes de cara a la temporada 2019.

Maite Salord: “Hem de ser conscients que la viabilitat i rendibilitat de l’activitat turística de Menorca passa, necessàriament, per enfortir les connexions aèries i diversificar els mercats”.


La fira Routes Europe, celebrada del 22 al 24 d’abril a Bilbao, ha deixat bones sensacions. Les reunions mantingudes per la Fundació Foment del Turisme de Menorca amb les principals companyies aèries han servit per detectar vies de negoci, fer els primers contactes i començar a traçar la xarxa de rutes de cara a la temporada 2019.

Tot i que és prest per avançar com es comportarà l’any que ve la indústria turística i el sector aeronàutic a nivell internacional, més tenint en compte l’elevada volatilitat que caracteritza l’economia, els mercats i les decisions empresarials, la FFTM ha constatat l’interès de determinades companyies per augmentar la seva operativa amb Menorca, principalment des de mercats de l’Europa Central com Alemanya i Luxemburg, i també des de França.

“Aquest interès és una conseqüència directa de la feina que s’està fent des de la fundació, amb l’acord del sector empresarial, per donar més visibilitat a Menorca en aquests països i per mobilitzar la demanda. Hem de ser conscients que la viabilitat i rendibilitat de l’activitat turística de l’illa passa, necessàriament, per enfortir les connexions aèries i diversificar el turisme”, assenyala la consellera de Promoció Turística, Maite Salord.

La FFTM també ha mantingut contactes amb aerolínies britàniques amb l’objectiu de reforçar la seva aposta per equilibrar el pes de la touroperació i els vols regulars i low cost, així com de recuperar, progressivament, la quota perduda a causa de la fallida de Monarch.

Pel que fa al mercat nacional, les companyies aèries contactades han valorat positivament l’eventual aplicació del 75% de descompte a residents en els vols amb la Península per l’impacte positiu que pot tenir sobre la demanda i, més concretament, per l’efecte dominó que se’n pot derivar i que pot redundar en una millora de la connectivitat.

Routes Europe
Routes Europe és el major esdeveniment europeu sobre connectivitat aèria. L’actual edició, celebrada al Bilbao Exhibition Centre, ha comptat amb l’assistència de 100 aerolínies, 300 aeroports, 50 autoritats turístiques i més de 1.200 delegats. La FFTM hi ha assistit de la mà de l’Agència de Turisme de Balears amb una agenda de reunions coordinada amb AENA, l’Aeroport de Menorca i la mateixa ATB.

Maó, 25 d’abril del 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS