Notícies i actualitat

El conseller Juanjo Pons presenta divendres l'Estudi de l'esport escolar als clubs esportius de Menorca

Data : 22/10/2014

La Conselleria d'Esports presenta aquest divendres, dia 24 d'octubre, l'Estudi de l'esport escolar als clubs esportius de Menorca, en un acte que tindrà lloc a partir de les 20 hores a la Sala Polivalent Albert Camús de Sant Lluís, obert a tothom però especialment dirigit a tots els clubs i les entitats que es dediquen a l'esport.

La realització de l’estudi ha vingut motivada per la necessitat de conèixer més a fons alguns aspectes de la realitat de l’esport en l'edat escolar a Menorca, i ha estat elaborat pel Departament d’Esports del Consell Insular de Menorca, amb la col·laboració dels alumnes del cicle formatiu de grau superior d’Animació a les Activitats Físiques i Esportives de l’IES Cap de Llevant.

El seu objectiu principal és analitzar alguns aspectes de l’esport escolar de Menorca. Per tal d'obtenir una millor aproximació a la realitat, la informació s’ha recollit a través de clubs i les entitats esportives, mitjançant entrevistes i a partir de l'observació de diferents competicions d'esport escolar en les categories benjamí i aleví; és a dir, amb escolars de 8 a 11 anys, realitzades al llarg de tres mesos de treball de camp. 

La metodologia que s’ha utilitzat per elaborar aquest estudi s’ha basat en l'entrevista i l'observació. L’entrevista s’ha fet a través d’una enquesta passada a l’equip tècnic dels clubs, a la junta directiva, i als pares i les mares dels esportistes d'un total de 79 clubs dels diferents esports. Les observacions s’han fet en 19 competicions de diferents tipus (esports individuals i esports d'equip), dutes a terme en les categories esmentades.

Les competicions esportives són la culminació de tot el treball que duen a terme diàriament els clubs i les escoles esportives. Podríem dir que és el lloc on es demostra tot allò que s’ha après durant la setmana, el mes, la temporada... D’aquesta manera representa, com a mínim, una fita important per a cada esportista o equip; d’aquell dia depèn el triomf o el fracàs d’un procés d’aprenentatge.

Per tot això, consideram que és important tenir un coneixement més rigorós del que es viu a les competicions esportives en l'edat escolar. Aquest coneixement s'ha de basar en el comportament dels esportistes, el comportament dels entrenadors, el comportament dels àrbitres i, finalment, el comportament dels pares i les mares. En definitiva, depèn de tots ells que es puguin donar escenaris amb els valors socials i educatius que l’esport de formació té com a objectiu.

Finalment, es recullen diferents conclusions i reflexions que obren un ampli ventall de possibilitats d'accions per a la millora de l'esport en edat escolar de Menorca. «En definitiva, pretenem accedir a una informació que pot servir a les diferents administracions a l'hora de planificar les seves polítiques d'esport», explica el conseller responsable d'aquesta conselleria, Juanjo Pons.

Esportistes destacats

Per altra banda, aquest mateix dia, el conseller Juanjo Pons aprofitarà per donar a conèixer les bases per a la convocatòria de les distincions als esportistes destacats de l'any 2014.

Enguany, com es va fer l'any passat, es farà un reconeixement als esportistes menorquins en edat escolar que hagin aconseguir medalla en les fases balears de 2014, així coma als esportistes destacats en l'esport d'elit, com per exemple els que hagin participat en mundials, campions d'Espanya, etc. Finalment, hi cap l'opció que el Consell Insular reconegui amb la distinció de coure un esportista o una entitat que hagi tingut una trajectòria destacada, hagi fet una funció social, etc. La gala en la qual es reconeixerà tots aquests esportistes tindrà lloc el proper mes de febrer de 2015.

Duran la xerrada de divendres el conseller Juanjo Pons també explicarà el procés de candidatura i de preparació de la realització dels jocs IGA 2019 que se celebraran a Menorca, així com tots els aspectes que s'han de tenir en compte per poder ser seu d'aquest esdeveniment de forma òptima.

Maó, 22 d'octubre de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS