Notícies i actualitat

El Iris cedeix al Consell Insular gairebé 40.000 imatges

Data : 21/10/2014

El Setmanari El Iris ha cedit al Consell Insular de Menorca gairebé 40.000 imatges perquè puguin estar a l'abast de la societat menorquina a través de l'Arxiu d'Imatge i So. Així ha quedat acordat en un contracte de cessió en comodat firmat avui per l'editor i director d'aquesta publicació, Bep Al·lès, i la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo.

Aquestes imatges, 30.000 de les quals són fotografies i la resta fotòlits, són un retrat fidel de la vida de Ciutadella —el vuitanta per cent de les imatges fan referència a aquesta localitat i les altres a la resta de Menorca— en tots els seus vessants.

L'editor del Setmanari ha explicat que aquesta col·lecció es pot dividir en dues parts: una que va des dels inicis del segle XX fins els anys setanta, i la segona des d'aquella dècada fins al 2000. Aquest fons prové de l'arxiu familiar de Bep Al·lès, així com de particulars i d'imatges de la mateixa publicació.

Aquest procés de cessió cap a l'Arxiu d'Imatge i So va començar ja fa tres anys i avui s'ha formalitzat amb la firma d'aquest document. El representant d'El Iris ha explicat que la seva voluntat és que la societat menorquina pugui tenir accés a aquest important llegat.

La consellera Maruja Baíllo ha agraït a El Iris aquesta important cessió, especialment perquè cobreix un buit que tenia fins ara l'Arxiu d'Imatge i So amb documents referits a Ciutadella.

L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca és un servei del Consell Insular de Menorca destinat a la recuperació i la custòdia del patrimoni documental en imatges i sons produïts o referits a l’illa de Menorca. L’origen de l’AISM sorgeix de la necessitat inicial que Menorca pogués comptar amb un centre de referència en relació amb aquest tipus de documentació que orientés la seva tasca en aspectes com ara la seva recerca i recuperació (la majoria de fons d’aquest tipus són fruit de l’activitat de particulars o entitats), així com en relació amb aspectes tècnics específics de tractament arxivístic per a aquest tipus de materials.

Actualment, i sense tenir en compte la cessió d'El Iris, l'Arxiu d'Imatge i So compta amb un inventari de més de 141.000 imatges, 2.851 documents sonors i entre 1.200 i 1.500 vídeos.

Maó, 21 d'octubre de 2014 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS