Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca destina 30.000 euros a la rehabilitació de la façana de l'església del Carme de Maó

Data : 13/10/2014

La consellera de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca, Maruja Baíllo Vadell, el Bisbe de Menorca, Monsenyor Salvador Giménez Valls, el Rector de l'Església Nostre Senyora del Carme, Francesc Triay Vidal, el director del Museu Diocesà i membre de la Comissió Diocesana de Patrimoni, Gabriel Julià, i l’arquitecte i membre de la Comissió Diocesana de Patrimoni, Francesc Farrés, han presentat avui en roda de premsa les obres de rehabilitació de l’església del Carme de Maó.

El projecte consisteix en la consolidació del sòcol, que actualment pateix el despreniment de part de l'aplacat, l’extracció de la vegetació i sanejament i instal·lació de la xarxa d’evacuació, la rehabilitació i substitució de part dels cantons de l’església més desgastats, mitjançant varetes de fibra de coure, i la retirada i restauració del morter de calç i marmolina dels elements decoratius de les portes, així com la restauració de la vidriera de fusta de la façana principal.

L'obra, que compta amb un pressupost de 62.105,26 € sense IVA, es va posar en marxa la setmana passada i el termini d’execució està previst en tres mesos. El Consell Insular de Menorca finança el 50% de la restauració de la façana de l'església del Carme de Maó amb una aportació de 30.000 euros, a través del conveni signat aquest any 2014, que porta per objectiu la consecució d’actuacions destinades a la conservació i restauració dels béns de patrimoni immoble i moble de l'església catòlica de Menorca.

Cal destacar que els elements de la façana de l'església del Carme de Maó són posteriors a la construcció de l'edifici l’any 1751, probablement de la restauració portada a terme després de la Guerra Civil. Amb la consolidació es vol tornar a l'aspecte original. Es tracta d’una feina complexe a causa del material de marès i calç amb què està construïda la façana, actualment s’estan fent proves per aconseguir la barreja que millor s'adapti a l’estructura.

La consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo, ha destacat el compromís que manté el Consell Insular amb el Bisbat de Menorca, a través de la signatura d’un conveni anual, per tal de protegir el patrimoni històric i cultural de l’illa.


Maó, 13 d'octubre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS