Notícies i actualitat

El Consell forma els treballadors públics per gestionar les factures electròniques a partir de 2015

Data : 12/10/2014

El Departament de Serveis Generals, Treball i Innovació del Consell Insular ha organitzat aquesta setmana juntament amb SILME una sessió de formació interna per al personal d'aquesta administració i dels ajuntaments de l'illa sobre qüestions econòmiques i de compatibilitat pública, entre d'altres aspectes.

I és que a partir del dia 15 de gener de 2015 totes les factures que es presentin davant qualsevol administració hauran de ser en format electrònic. És a dir, sense paper.

Per tant, la jornada tenia com a objectiu formar el personal d'aquestes administracions perquè puguin respondre sense problemes a aquesta demanda obligada per la posada en marxa de la Llei 25/2013, de 27 de desembre, d'impuls de la factura electrònica i creació del registre comptable de factures al sector públic, així com informar dels canvis que es plantegen en la nova instrucció de comptabilitat per a entitats locals, segons l'ordre HAP/1781/2013.

Aquesta instrucció pretén continuar potenciant la utilització dels mitjans electrònics i la implantació progressiva dels procediments informàtics i telemàtics, per exemple en les operacions relacionades amb la comptabilitat i el control dels comptes públics.

La consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, explica que l'aplicació d'aquest nou sistema reportarà un conjunt d'avantatges, "com ara la millora en la recopilació de la informació de les actuacions que es duen a terme amb la gestió dels comptes públics, així com una major confiança per part dels ciutadans".

La consellera Pilar Pons recorda també que es duran a terme sessions informatives obertes al públic sobre la factura electrònica (24 novembre) i tràmits telemàtics (20 octubre), en el marc del Pla + TIC Menorca, per continuar impulsant l'ús de les TIC en la relació entre ciutadans i administració:

http://formaciotic.cime.es/Contingut.aspx?idpub=9327
    
http://formaciotic.cime.es/Contingut.aspx?idpub=9313


Maó, 12 d’octubre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS