Notícies i actualitat

Pla d'accions 2018: visibilidad i connectivitat

Data : 17/04/2018

La Fundació Foment del Turisme de Menorca ha informat avui del Pla d’Accions 2018 al patronat. L’objectiu: avançar paral·lelament en la millora de la imatge i el posicionament de Menorca i en l’ampliació de les rutes aèries.

El nomenament d’Irene Moya com a nova gerent de la FFTM i la convocatòria d’un procés de selecció per a la contractació d’un cap de promoció han estat aprovats per majoria.


La Fundació Foment del Turisme de Menorca ha presentat avui el Pla d’Accions 2018 en la reunió ordinària del seu patronat. Es mantenen com a mercats prioritaris el Regne Unit, Alemanya, França i Espanya, i es confirma l’interès per atreure mercats de l’Europa central com Suïssa, Àustria, República Txeca i Polònia. Així mateix, es continua apostant per Bèlgica, Holanda, Irlanda i Països Nòrdics.

L’estratègia de la FFTM passa per millorar la imatge, la visibilitat i el posicionament de Menorca en els principals mercats emissors europeus amb la marca Reserva de Biosfera com a element diferenciador. Aquest plantejament requereix, però, d’una clara aposta per millorar la connectivitat més enllà dels mesos punta de la temporada turística.

Per això, a més d’accions amb touroperadors i OTA’s, la FFTM mantindrà la seva línia de feina amb companyies aèries i la seva aposta per desplegar campanyes directes que mobilitzin el client final. L’objectiu és aconseguir un equilibri entre dues vies de negoci positives per a l’illa.

La distribució dels recursos evidencia quins són els grans mercats per a Menorca: Regne Unit i Alemanya concentren el 30% i el 26,7% de la inversió, i Espanya i França els segueixen amb un 13,3% i un 11,5%, respectivament. El 18,5% restant es reparteix entre Suïssa, Àustria, Països Nòrdics i República Txeca, entre d’altres països.

Nova gerent
El patronat també ha aprovat avui el nomenament d’Irene Moya Pais com a nova gerent de la FFTM. Moya acredita una llarga experiència professional lligada a l’administració pública, i bona part d’aquesta centrada en la gestió turística, com ho demostra el fet d’haver exercit en els darrers tres anys el càrrec d’adjunta a gerència de l’Agència de Turisme de Balears, on ha desenvolupat tasques de gestió administrativa, pressupostària i de recursos humans, a més de coordinar i supervisar algunes de les grans accions del calendari anual de l’ATB, com les tres grans fires turístiques.

La seva incorporació coincideix amb un moment important per a Menorca: des de l’1 d’abril, gràcies al traspàs de la competència, l’illa és plenament autònoma per decidir la seva política en matèria de promoció turística. Aquesta fet obliga a repensar l’organització interna de la FFTM amb la finalitat d’adaptar-la a la nova realitat.

Una de les primeres decisions adoptades per la FFTM en aquest sentit ha estat la de convocar una de les cinc places que vénen dotades amb el traspàs de la competència: la de cap de promoció. Aquest ha estat un altre dels punts inclosos a l’ordre del dia del patronat. La plaça, però, no es traurà fins que no es faci efectiva la transferència econòmica.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS