Notícies i actualitat

Els bombers de Menorca participen a un simulacre d'emergència a les instal·lacions de l’empresa d’hidrocarburs CLH a Maó

Data : 09/10/2014

El conseller d’Administracions Públiques, Juan Manuel Lafuente, acompanyat pel director general d’Interior, Emergències i Justícia, Sergi Torrandell, i de directius de CLH, ha supervisat i participat activament avui a un simulacre d’emergència en les instal·lacions d’emmagatzematge que l’empresa d’hidrocarburs CLH té a Maó per a la posada en marxa del Pla d’Emergència Exterior (PEE).

Aquest PEE va ser homologat per la Comissió Nacional de Protecció Civil del Ministeri de l’Interior el 13 de març de 2013.

El simulacre ha consistit en la simulació d’una col·lisió d’un camió que ha perdut el control amb un dipòsit de benzina d’aviació. L’accident simulat ha provocat un incendi que ha aixecat una densa columna negra de fum, el trencament de diferents canonades de CLH i ferides greus a dos operaris que estaven fent feina a la zona, amb la conseqüent evacuació a un hospital. A més, segons les condicions meteorològiques de la simulació (humitat relativa del 73 per cent, temperatura de 17ºC i un vent de 4 metres per segon en direcció N/NO), la columna de fum generada ha afectat l’operativa de l’aeroport de Menorca.

El protocol posat en marxa pel cap d’Emergències ha començat per l’activació del T=0, amb el Pla d’Emergències Interior (PEI) en situació d’emergència parcial i seguidament, amb el part del succeït al SEIB 112, una cridada que activa el trasllat dels tècnics d’emergències de Menorca a les instal·lacions afectades.

A partir d’aquí, l’evolució del “succeït” ha estat desfavorable i per tant s’han activat totes les fases del protocol fins a arribar a la seva resolució. En tot el procés han participat tècnics de guàrdia de l’empresa i de la Direcció General d’Interior, Emergències i Justícia, el SEIB 112, el propi conseller d’Administracions Públiques com a director del Pla d’Emergències Exterior i el Comitè Assessor, format per membres de Delegació de Govern; Servei de Salut de les Illes; de la Direcció General de Treball i Salut Laboral; de la d’Indústria i Energia; de la de Medi Natural, Educació Ambiental i Canvi Climàtic i de la d’Interior, Emergències i Justícia; així com d’AENA, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Local; i Bombers de Menorca, entre altres.
Finalment, una vegada solucionada la situació, ha estat el conseller d’Administracions Públiques, com a director del PEE, i d’acord amb el DTOP (Cap de Servei d’Ordenació d’Emergències), el que ha decretat el final de l’emergència. Una informació que s’ha fet pública mitjançant un comunicat de premsa.

La realització de simulacres és un fet habitual tant a zones públiques com a empreses privades i serveixen d’entrenament al personal i als organismes d’emergències davant possibles casos similars. També són un bon exercici per a la posada en pràctica i el seguiment del disseny dels plans d’emergències o plans d’autoprotecció per part de la Conselleria.

Al simulacre han assistit, entre altres autoritats, el conseller de Mobilitat i Projectes i de Cooperació, Esports i Habitatge del Consell de Menorca, Lluís Alejandre i Joan Josep Pons, respectivament; la batlessa de Maó, Àgueda Reynés i el batle des Castell, Lluís Camps.


Maó, 9 d'octubre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS