Notícies i actualitat

Els membres de la Xarxa SITMUN acorden facilitar l'entrada de noves administracions

Data : 10/10/2014

Els membres de la Xarxa Sistema d'Informació Municipal Territorial (SITMUN) van acordar a l'assemblea que va tenir lloc ahir al Consell Insular de Menorca realitzar un seguit de modificacions al protocol de funcionament per optimitzar encara més la col·laboració entre ells i, alhora, facilitar l'entrada de noves administracions públiques.

Aquesta xarxa està formada per la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, la Diputació de Girona, el Consell Insular de Mallorca, la Universitat de les Illes Balears, la Universitat Autònoma de Barcelona i el mateix Consell Insular de Menorca.

Aquest acte va ser presentat per la consellera d'Ordenació del Territori, Marta Vidal, i va ser coordinat pel tècnic d'aquest departament, Ricard Cots. “El nostre objectiu és aprofitar les sinergies d'altres administracions per aconseguir reduir costos, agilitzar els tràmits administratius i augmentar la transparència a través d'un major accés a la informació que ens permet ara la tecnologia”, explica la titular d'aquest departament.

El SITMUN és el programa que es fa servir a la Infraestructura de Dades Espacials (IDE) del Consell Insular de Menorca, el qual bàsicament és un servei transversal de l'Administració ideat per gestionar la informació geogràfica i territorial d'una manera òptima, immediata i en xarxa. És a dir, que la ciutadania també pot accedir a aquests continguts a través d'Internet.

La IDE Menorca és una infraestructura de la informació i, com a tal, té, a més, el propòsit de facilitar la creació d’activitat econòmica en l’àmbit de les noves tecnologies, així com de simplificar la feina de les empreses i persones que treballen amb informació territorial de Menorca, a més de la dels tècnics de les diferents administracions públiques.

A Menorca, el SITMUN és un dels pilars de la IDE Menorca (http://cartografia.cime.es), el servei de cartografia i d'informació territorial dels ajuntaments i del Consell Insular. I es fa servir tant per crear visualitzadors de gestió d'informació geogràfica d'ús intern de departaments i àrees del Consell i ajuntaments, com per generar visualitzadors d'ús públic com el visualitzador de medi ambient (http://ide.cime.es/sitmun/ambiental.jsp), el visualitzador de medi ambient per a dispositius mòbils (http://ide.cime.es/sitmun/ambientalmobile.jsp) o el visualitzador d'equipaments i infraestructures (http://ide.cime.es/sitmun/equipaments.jsp).

Aquesta col·laboració permet optimitzar els recursos públics i oferir a les diferents administracions i als seus usuaris (tècnics i ciutadans) un servei que d'altra manera no seria possible, o bé seria moltíssim més costós. Així mateix la col·laboració permet, més enllà d'optimitzar recursos econòmics, que els tècnics comparteixin solucions als reptes comuns que les diferents administracions locals encaren en el dia a dia.

Maó, 10 d'octubre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS