Notícies i actualitat

Decidides les seus que albergaran les diferents disciplines esportives dels IGA Menorca 2019

Data : 09/10/2014

A la reunió de preparació dels IGA Menorca 2019 que va tenir lloc ahir dimecres a la seu del Consell Insular de Menorca es va aprovar per unanimitat el repartiment entre els diferents municipis de l'Illa per albergar cadascun els esports amb els que competirà en aquesta disciplina .

Segons aquesta decisió, Ciutadella albergarà les proves de ciclisme, futbol, esport de tir, natació, tennis i voleibol; Ferreries, futbol i voleibol platja; es Mercadal, futbol, golf, surf de vela i triatló; es Migjorn, ciclisme i futbol; Alaior, bàdminton, ciclisme, futbol i tennis taula; Maó, atletisme, bàsquet, ciclisme, futbol i vela làser-Illa plana-; Sant Lluís, tir amb arc, bàsquet i futbol i es Castell, futbol, judo i vela làser-Illa plana.

A aquesta reunió, a més del conseller d'Esports, Juanjo Pons, del responsable del departament d'Esports del Consell, Miguel Ángel Milla i el redactor del pla estratègic IGA Menorca 2019, Pere Calafat, van acudir la majoria de regidors d'esports dels vuit municipis i representants de les federacions esportives que participaran.

El primer criteri de selecció dels municipis que acolliran les competicions de cada esport és el de l'existència d'instal · lacions apropiades. En aquest sentit, Maó compta amb l'única pista d'atletisme de l'illa i per això albergarà aquest esport. No existeix una infraestructura homologada de tir amb arc, però com el club de cricket ha posat a disposició la seva instal · lació, aquesta es realitzarà a Sant Lluís. Ciutadella acollirà el tir per tenir aquesta instal · lació homologada i en ús i es Mercadal el mateix amb el golf. Fornells albergarà el triatló per presentar les millors condicions contra possibles inclemències del temps i possible aparició de meduses.

El Pavelló Menorca, per la capacitat d'espectadors que pot albergar, per la preparació de les seves instal.lacions i pel fet de ja haver allotjat competicions ACB, acollirà el bàsquet. Per la seva ubicació, estarà vinculada als municipis de Maó i Sant Lluís.

La vinculació de cada municipi amb alguns esports, les seves infraestructures i població, són altres dels criteris. En qualsevol cas, a totes les poblacions se'ls assigna un mínim de competicions.

Un altre punt del qual es va donar compte és que s'ha cursat oficialment la petició a IGA perquè Menorca pugui acollir 15 esports i no un màxim de 14 com estable la normativa IGA. Això obeeix al pes específic a l'Illa de les 15 modalitats escollides: tir amb arc, atletisme, bàdminton, bàsquet, ciclisme, futbol, golf, judo, vela, esports de tir, natació, tennis taula, tennis, triatló i voleibol.

També està prevista la visita a Menorca el dia 31 d'octubre de Jürgen Pettersson, president d'IGA Internacional i dos membres del comitè executiu d'aquest organisme, amb l'objectiu de visitar en persona les instal · lacions i de mantenir una trobada institucional al Consell i conèixer als alcaldes i regidors d'esports.

En l'esmentada reunió també es va explicar el procés de la selecció de Menorca per albergar els IGA 2019: Illes Fèroe, que en principi havien de organitzar-los en 2019, van renunciar finalment perquè no estava clar que tinguessin llistes les seves instal.lacions esportives per a aquesta data. En aquest moment, el president Jürgen Pettersson, i després de rebre el dossier enviat per Menorca on es detallava el primer esborrany d'instal • lacions, allotjament i transport que s'estava treballant per a Menorca 2021, sol · licita a Menorca avançar la seva candidatura com a organitzadora dels Jocs a l'certificar la bona feina feta a Menorca.

Prèviament, però el conseller Juanjo Pons, en l'assemblea general de 2013 a Bermudes, va fer el possible per optar a ser seu dos anys abans, el 2019.

"La celebració a Menorca dels IGA és molt important no només ja per a l'esport insular sinó per posicionar l'illa al mapa en tots els sentit durant els anys previs a la cita del 2019 i el colofó ??final serà visitar aquesta illa mes d'5.000 persones durant una setmana del mes de juny entre esportistes i acompanyants ", explica el conseller Juanjo Pons.

Maó, 9 octubre 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Ordre del dia de la reunió
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS