Notícies i actualitat

Una xarxa per facilitar l'ús de la informació territorial

Data : 08/10/2014

En un acte organitzat pel Departament d'Ordenació del Territori del Consell Insular de Menorca, la Sala de Plens d'aquesta administració acollirà demà, dijous, l'assemblea anual de la Xarxa Sistema d'Informació Municipal Territorial (SITMUN), formada per la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, la Diputació de Girona, el Consell Insular de Mallorca, la Universitat de les Illes Balears, la Universitat Autònoma de Barcelona i el mateix Consell Insular de Menorca.

El SITMUN és el programa que es fa servir a la Infraestructura de Dades Espacials (IDE) del Consell Insular de Menorca, el qual bàsicament és un servei transversal de l'Administració ideat per gestionar la informació geogràfica i territorial d'una manera òptima, immediata i en xarxa. És a dir, que la ciutadania també pot accedir a aquests continguts a través d'Internet.

La IDE Menorca és una infraestructura de la informació i, com a tal, té, a més, el propòsit de facilitar la creació d’activitat econòmica en l’àmbit de les noves tecnologies, així com de simplificar la feina de les empreses i persones que treballen amb informació territorial de Menorca, a més dels tècnics de les diferents administracions públiques.

Amb aquesta eina, actualment, en el web del Consell Insular de Menorca es poden consultar dades dels visualitzadors de cartografia -informació de mapes-, de medi ambient -útil per divulgar els valors paisatgístics de Menorca- i d'equipaments i infraestructures. Tota aquesta informació també està disponible per a dispositius mòbils.

SITMUN és per tant un programari desenvolupat de manera coordinada entre tots els membres de la Xarxa que permet generar aplicacions en línia de consulta i edició de la informació territorial. Aquest treball en xarxa permet optimitzar els recursos públics i oferir a les diferents administracions i als seus usuaris (tècnics i ciutadans) un servei que d'altra manera no seria possible, o bé seria moltíssim més costós. Així mateix la col·laboració permet, més enllà d'optimitzar recursos econòmics, que els tècnics comparteixin solucions als reptes comuns que les diferents administracions locals encaren en el dia a dia.

Durant l'assemblea de demà, a part de posar en comú qüestions tècniques relacionades amb la implementació de SITMUN duita a terme per cada membre de la Xarxa, se'n renovaran els òrgans de gestió (secretariat i presidència), es debatrà sobre el model de llicència de programari que cal aplicar a SITMUN i es donarà la benvinguda a la Diputació de Girona com a nou membre de la Xarxa.

Maó, 8 d'octubre de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS