Notícies i actualitat

La consellera Herráiz demana als integrants del Ple de Serveis Socials de Menorca que informin de l'existència del servei d'avocat gratuït per a casos de violència de gènere en marxa des d'agost

Data : 07/10/2014

La consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz, ha aprofitat la reunió del Ple de Serveis Socials de Menorca celebrat avui per expressar la importància d'informar i recordar a les víctimes menorquines de violència de gènere de l'existència a l'illa d'un servei d'advocats de torn -per tant gratuïts- al qual poden acudir en cas de necessitat.

“Cal recordar que deu anys després de la posada en marxa de la Llei que insta el Ministeri de Justícia a activar aquest recurs, ara s'ha implementat a Menorca, en part gràcies a les gestions que vam fer des del Consell Insular”, explica la titular de Benestar Social i Joventut.

Per part del Govern balear, el secretari general del Servei de Salut de les Illes Balears, Jesús González, i el director de la Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Balears, Javier Ureña, han participat en aquest consell, la finalitat del qual és promoure la participació en els temes de benestar social de diferents col·lectius. La directora insular d'Atenció a la Dóna, Infància, Drogodependència, Immigració i Joventut, Cristina Fernández; el director insular d'Atenció a les Persones i Promoció de l'Autonomia Personal del Consell Insular, Carlos Canes; el conseller de Cooperació, Juanjo Pons, i el director insular de Cultura, Patrimoni i Educació, Cristóbal Marqués, així com representants dels diferents ajuntaments, serveis socials de l'administració i diverses entitats també hi han assistit.

En aquest sentit i com a continuació de la comissió de treball que es va constituir a la primera reunió d'aquest ple, que està formada pel Consell, el Govern balear i els ajuntaments de Menorca, així com els col·legis professionals, el Fòrum de la Immigració de Menorca, el Consell de la Joventut de Menorca, el Consell Assessor de la Dona, el Consell de la Gent Gran, el Fons Menorquí de Cooperació, la Federació de Pares i Mares, la Federació d'Associacions de Veïns, la Creu Roja, Càritas i els sindicats UGT i CCOO, s'ha donat compte de la seva marxa.

Cal recordar que l'equip de govern del Consell Insular ha destinat en els pressupostos de 2014 una partida de 19,4 milions d'euros a Benestar Social, que significa la major dotació pressupostària que s'hagi fet mai per a aquest departament.

Maó, 7 d'octubre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS