Notícies i actualitat

La reserva de biosfera de Menorca posa en marxa un curs sobre
“Ecoturisme en el medi marí”

Data : 07/10/2014

La reserva de biosfera de Menorca, dins el programa “Protecció marina i diversificació del sector pesquer a la reserva de biosfera”, a través del Fons Social Europeu i mitjançant el programa Emplea Verde de la Fundació Biodiversitat, posa en marxa el curs “Ecoturisme en el medi marí a la reserva de biosfera de Menorca”.

L'objectiu del curs és identificar les oportunitats que ofereixen els recursos marins per al turisme, les noves oportunitats de diversificació empresarial lligades a l'entorn marí i formar els professionals per al desenvolupament d'activitats i iniciatives de turisme actiu.

El curs va dirigit a empresaris o empleats del sector del turisme actiu, com poden ser les empreses de busseig, itineraris amb vaixell, estacions nàutiques, clubs nàutics, excursions en el medi marí, així com procedents del sector pesquer.

Les dates d'inscripció al curs s'inicien el dia 8 d'octubre i acaben el dia 20 del mateix mes. Es pot trobar més informació a la pàgina web www.biosferamenorca.org, apartat Projecte de protecció marina, on estan disponibles la fitxa del curs i la fitxa d'inscripció.

El curs tindrà lloc a la seu del Consell Insular de Menorca, a la plaça de la Biosfera de Maó, amb una durada de 30 hores lectives, i es realitzarà del 23 al 30 d'octubre. És gratuït i les places són limitades.

Serà impartit per l'equip docent del grup CETT (Tourism Hospitality Education Resarch), dependent de la Universitat de Barcelona. L'equip docent està format per:

Emma Pla Rusca: consultora i professora del grup CETT, llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials, postgrau en Gestió d'Empreses Turístiques

Blanca Foix Sallo: llicenciada en Dret i postgrau de Gestió Ambiental a l'Empresa i professora en el Màster de Gestió Ambiental en Establiments Turístics

Ramon Serrat Mula: consultor i professor del grup CETT, diplomat en Turisme i màster en Innovació Turística especialitat Gestió de les Destinacions, així com professor en destinació turística, la qualitat i la marca, i polítiques ambientals a les zones turístiques i noves tendències turístiques

Teresa Marquès: professional amb més de vint anys d'experiència en el sector turístic, on inicià la seva carrera com a directora d'allotjament per després especialitzar-se en la direcció i gestió d'empreses relacionades amb les estacions nàutiques i els centres de busseig

El conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, ha recordat que “cercam reforçar totes les activitats potencialment aprofitables per generar riquesa i ocupació, a més d'identificar valors en el medi marí de Menorca. Per altra banda també volem fomentar l'ús sostenible dels recursos marins i costaners, la preservació del patrimoni marí i cultural de l'àmbit litoral, així com la qualitat ambiental”.

El conseller ha volgut destacar la transversalitat d'aquesta acció, que és possible gràcies a la col·laboració entre els departaments de Turisme i d'Economia del Consell Insular de Menorca.

Per la seva part, la consellera de Turisme, Salomé Cabrera, ressalta “el creixent interès que l'ecoturisme té i en aquest sentit Menorca té un gran potencial per oferir tant als residents com als visitants”.


Maó, 7 d'octubre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS