Notícies i actualitat

Turisme organitza una sessió formativa sobre destinacions accessibles

Data : 07/10/2014

El Consell Insular de Menorca ha acollit una nova sessió formativa per a les empreses adherides a SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística A Destinacions). Es tracta d'una jornada sobre destinacions accessibles i com adaptar les destinacions a les persones que necessitats especials. L'objectiu d'aquesta trobada era transmetre la importància de ser un destí adaptat per als col · lectius que ho requereixen.

La jornada, impartida sota el títol de 'Un Turisme per a tots', ha comptat amb l'assistència de prop de 30 empreses integrades en el sistema de qualitat, i hi han intervingut vuit professionals de l'àmbit per explicar millor als empresaris els requisits òptims per acollir persones amb alguna dependència.

La jornada, organitzada per la Fundació Destí Menorca, ha estat inaugurada per Txatxo Díez, de l'empresa 'Menorca per a tots', després del qual ha intervingut Marc Pons, de ASORME i Juan José Villalonga, director de l'ONCE a Menorca. També han intervingut Oscar Barba, amb la xerrada titulada 'L'incansable viatger' i Natalia Sans, amb 'Perquè nosaltres també viatgem'. Finalment, l'empresa Artiem Hotels ha explicat als assistents perquè disposen de llits articulats, mentre que Pep Capella i Silvia Fial han dissertat sobre legislació al voltant de l'accessibilitat i educació social respectivament.

Tot i que l'adaptació no és un requisit indispensable per obtenir el certificat de qualitat SICTED, des de la Conselleria de Turisme es remarca la importància de comptar amb instal · lacions adequades per acollir uns turistes que viatgen especialment fora de la temporada alta i l'estada mitjana en destinacions és superior a la mitjana. La consellera de Turisme, M. Salomé Cabrera, ha assenyalat que "sincerament creiem que és molt important treballar en aquesta línia, no només pel potencial d'aquest segment de mercat, sinó perquè Menorca és una destinació amable, amb qualitat de vida i amb un territori que encaixa en l'adaptació d'espais ".

SICTED és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per l'Institut de Turisme d'Espanya (TURESPAÑA) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que treballa amb empreses / serveis turístics de fins a 30 oficis diferents, amb l'objectiu últim de millorar l'experiència i satisfacció del turista. Actualment, Menorca compta amb més de 60 empreses adherides i altres tantes en procés d'adhesió.

Maó, 7 octubre 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS