Notícies i actualitat

26 persones aturades ajudaran a Ibanat a prevenir els incendis a vuit urbanitzacions de Menorca fins Nadal

Data : 03/10/2014

Un total de 25 persones aturades ajudaran les brigades de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) en les seves tasques de prevenció d'incendis a 8 urbanitzacions de Menorca a partir del proper dilluns i fins el 21 de desembre. Així ho ha explicat avui el conseller de Mobilitat i Projectes del Consell Insular, Luís Alejandre, i el cap de la delegació d'Ibanat a l'Illa, Jorge Casado.

Aquesta iniciativa forma part del Pla Integral de Defensa contra Incendis Forestals per a les Urbanitzacions ubicades a la interfase urbanoforestal de Menorca que va iniciar el passat any el Consell Insular en col·laboració amb el Govern balear, a través del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, Ibanat i 112, i els diferents ajuntaments de Menorca i les seves respectives brigades de voluntaris. En una primera fase es va poder actuar sobre 7,7 hectàrees, el que suposen 14 camps de futbol.

En aquesta segona fase del Pla s'ha procedit a seleccionar des del SOIB un grup de persones -25 operaris i un coordinador- amb coneixements forestals, de jardineria i afins perquè pugin col·laborar amb el personal d'Ibanat en condicions de seguretat. Per la seva part, la Conselleria de Mobilitat i Projectes aporta 50.000 euros i l'Ibanat la logística i supervisió.

El col·lectiu seleccionat rebrà també un curs de formació sobre les eines que emprarà, més un altre de prevenció de riscos laborals i de salut. També tindran al seu abast un reconeixement metge.

El conseller Alejandre ha explicat que la llei obliga a que es faci l'esmentada selecció entre persones que estan cobrant subsidi d'atur. Per la seva part, el Consell completarà aquesta quantitat amb un dotació econòmica pròpia. En qualsevol cas, està previst repetir aquesta selecció en el primer i darrer trimestre de 2015, a ser possible ampliant a gent amb subsidi i amb altre que ja no cobri cap subsidi.

El responsable d'Ibanat a Menorca, Jorge Casado, ha destacat que Menorca és pionera en desenvolupar una iniciativa com aquesta en un territori de les dimensions de l'Illa. En aquest sentit ha aplaudit la realització d'aquest Pla.

Aquesta iniciativa, a més de garantir la seguretat dels propis residents, també és positiva a nivell turístic perquè Menorca es posiciona com a destinació segura, segons ha explicat Alejandre.

La llei obliga les administracions responsables, en aquest cas els ajuntaments, a establir una franja perimetral de 25 metres d'amplària per separar la zona edificada de la forestal, així com un camí perimetral de cinc metres.

En aquesta segona fase, que s'ha presentat avui, s'actuarà a les següents urbanitzacions segons les prioritats de risc d'incendi: Serpentona, Son Parc -continuació de la primera fase-, Torres Solí -continuació de la primera fase-, una de Maó -encara per decidir-, Addaia, Arenal d'en Castell i Cala Galdana -part de Ferreries i Ciutadella.

Maó, 3 d'octubre de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS