Notícies i actualitat

El Consell de Menorca present a la jornada Govern obert: un nou model d'administració

Data : 01/10/2014

La vicepresidenta i consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació i el conseller de Cooperació, Esports i Habitatge, Juanjo Pons, han participat avui a la jornada Govern obert: un nou model d'administració, que organitza la conselleria d'Administracions Públiques en col·laboració amb Cosital, el Consell General de Secretaris, Interventors i Tresorers de l'Administració Local.

Amb aquesta Jornada es vol aprofundir en el concepte d'administració oberta als ciutadans que fan possible ja avui en dia la transparència que impliquen les Tecnologies d'Informació i Comunicació, procés que desenvolupa en la participació i col·laboració ciutadana.

Aquesta Jornada, presentada pel nou conseller d'Administracions Públiques, el menorquí Juan Manuel Lafuente, ha comptat amb la participació del secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luís Ayllón Manso, amb un ponència.

En aquest sentit, la consellera Pilar Pons apunta que el Consell Insular està donant passes en aquest camí i que la publicació en la web institucionals dels contractes menors superiors a 3.000 euros és el darrer exemple.

Per la seva banda, el conseller Juanjo Pons destaca que precisament el conveni de col·laboració en matèria d'interoperabilitat telemàtica entre les administracions públiques de les Balears té com a finalitat reduir la burocràcia i avançar en la simplificació administrativa per a benefici dels administrats i els mateixos funcionaris.

De fet ha començat amb una introducció al concepte de govern obert, a càrrec de Miguel Ángel Davara, Enginyer i Doctor en Dret. Posteriorment ha agafat la paraula el director general de Funció Pública, Administracions Públiques i Qualitat en els Serveis del Govern balear, Antoni Mesquida, per presentar el portal de Transparència.

Per part de Cosital, ha agafat el relleu el seu vicepresident, Víctor Almonacid, sobre la Llei 19/2013, de desembre, de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern.

L'acte ha conclòs amb una taula rodona amb el títol Open Government: cap a la democràcia real efectiva. Legitimitat política i participació ciutadana.


Maó, 1 d'octubre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS