Notícies i actualitat

El Consell i les confraries presenten el pla per a la promoció i suport del sector pesquer de l'Illa de Menorca dotat amb 136.000 euros

Data : 01/10/2014

El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, el conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Vilallonga i els presidents de les Confraries de Maó i Fornells i secretari de la de Ciutadella, José Quintana, Joan Pons i Joan Pons, respectivament, han presentat avui, el Pla de Suport i Promoció del Sector Pesquer de Menorca, que comptarà amb una dotació de 136.168 euros.

El Pla compta amb tres línies d'actuació encaminades al suport a les confraries, assessorament al sector en temes de comercialització, formació i diversificació d'activitat, estudi sobre la situació socioeconòmica, millora de la biodiversitat marina i campanya de promoció de productes de pesca.

La primera actuació disposa d'una dotació de 50.000 euros i es realitza mitjançant una convocatòria oberta per sufragar despeses d'assessorament, funcionament i operació de les confraries de pescadors. Aquesta línia està finançada al 100% pel Consell Insular de Menorca.

La segona actuació es denomina “Protecció Marina i diversificació del sector pesquer” amb un import de 61.477 euros, dels quals el 50% són a càrrec del Consell Insular de Menorcai l'altre 50% a càrrec del Fons Social Europeu, gestionat per la Fundació Biodiversitat, dependent del Ministeri d'Alimentació, Agricultura i Medi ambient.

L'objectiu principal és la millora de la biodiversitat i l'impuls en el desenvolupament d'activitats en el medi marí, el suport a les comunitats pesqueres en la cerca de nous mitjans per reforçar la seva economia i proporcionar fonts d'ingressos alternatives.

Oferir valor afegit als productes de la pesca, promoure l'ocupació mitjançant el suport a la diversificació o la reestructuració de les zones que s'enfronten a dificultats a causa de l'evolució del sector de la pesca.

El projecte es desenvoluparà en tres seccions: Formació, anàlisi - estudi i divulgació, amb una durada de sis mesos.

Curs de Eco -turisme en el medi marí de la RB de Menorca.

Curs de tècniques de comercialització i valor afegit en productes de Pesca .

Estudi sobre la implementació de noves AMP en les aigües interiors de la RB de Menorca.

Anàlisi soci econòmic del sector marítim - pesquer en la RB de Menorca. Potencialitats i oportunitats de diversificació sostenibles.

Jornada de divulgació de resultats del projecte.

La tercera acció és una campanya per al foment del consum de productes de pesca frescs i comptarà amb una dotació de 24.691 euros, finançats pel Fons Europeu de Pesca i la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern dels Illes Balears, amb una durada de dos mesos. Tindrà lloc entre el 15 d'octubre i el 15 de desembre i és la primera vegada que es realitza.

La campanya va dirigida al públic de l'illa de Menorca i té com a objectiu sensibilitzar a la societat de la importància de consumir peix i marisc fresc de les nostres costes.

El president del Consell Insular de Menorca recorda que el sector pesquer de Menorca no solament representa un mitjà de vida, sinó que també és un tret sociocultural que diferencia l'illa de Menorca.

“Com sempre, des de l'equip de govern destinam recursos als diferents sectors productius de Menorca amb l'objectiu de diversificar al màxim l'economia”, explica el president Tadeo.

Per la seva banda, el conseller d'Economia, Medi ambient i Caça ha recordat els diferents plans de promoció i suport als diferents sectors com és el del vi de la terra, del formatge, de les cooperatives, el món del cavall, del calçat i bijuteria, artesans...

Segons ha explicat el president de la Confraria de Maó unes 180 persones depenen a Menorca d'aquest sector, entre pescadors i venedors.

Maó, 1 d'octubre de 2014.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS