Notícies i actualitat

El Consell inicia les obres d'habilitació del carril bici entre es Castell i Maó

Data : 30/09/2014

La setmana passada es va firmar l'acta de replanteig de l'habilitació del carril bici entre les poblacions de Maó i es Castell com a inici oficial d'aquests treballs. El conseller de Mobilitat i Projectes del Consell Insular de Menorca, Luis Alejandre; el director insular, Tomeu Martí, i el batle des Castell, Lluís Camps, hi han estat presents.

Segons el projecte del Departament de Mobilitat i Projectes, està previst que el seu traçat segueixi el lateral sud de la carretera que uneix ambdues poblacions, enllaçant el Camí Verd amb la rotonda del polígon industrial des Castell i passant pel molí d'aquest municipi, recentment restaurat, de manera que s'assegurarà el pas de ciclistes i vianants.

L'obra, assignada a l'empresa Iniciativas para la Construcción y Obra Civil SL (INCOC) per un import de 379.000 euros més IVA, té un termini d'execució de quatre mesos. D'aquesta manera aquest carril bici s'integrarà a la xarxa de camins que enllacen els dos municipis amb la zona de Trepucó, com el que ja es va reformar del camí d'en Floris, l'any 2013.

El fet que aquesta via inclogui un tram del Camí de Cavalls fa idònia aquesta obra. “Volem que tant els residents com els visitants tenguin l’oportunitat de gaudir d’aquesta zona”, explica Luis Alejandre.

El Consell Insular té com a objectiu habilitar carrils bici a les zones on tècnicament sigui possible i que a més esdevenguin un atractiu turístic i esportiu més. Els de la carretera de Torralba, a Alaior, o el que enllaça des de la rotonda de l'Aeroport amb la de La Salle, a Maó, són alguns exemples d'aquesta política.

Camí Verd

Aprofitant la revisió d'aquest inici d'obres, el conseller Alejandre i el seu equip tècnic es van desplaçar fins al Camí Verd per poder seguir in situ els treballs de consolidació d'un pas de drenatge sota la via, que havia sofert despreniments ja fa temps. L'obra està assignada a la constructora Olives per un import de 50.000 euros i té un termini d'execució de quatre setmanes aproximadament. En aquest projecte hi col·laboren el Departament de Mobilitat i Projectes i l'Ajuntament de Maó.

El Camí Verd, límit entre Maó i es Castell i un dels més antics de Menorca i prou transitat, enllaça la zona talaiòtica de Trepucó amb cala Figuera, al port de Maó. Antigament, gràcies a la seva recollida d'aigües, s'omplien els dipòsits dels vaixells amarrats al port. Amb aquesta obra es pretén reparar les parets seques i millorar-ne la neteja en general.

Maó, 30 de setembre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS