Notícies i actualitat

La Torre d’en Galmés al desè número de la revista Àmbit en digital

Data : 28/09/2014

El Departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca ha tornat a posar a l’abast dels ciutadans, a través de la pàgina web www.cime.es, Departament de Cultura, Patrimoni i Educació, o bé amb l’enllaç directe revistaambit.cime.es, la desena edició de la revista Àmbit en format digital setembre-desembre 2014, i número 34 des que va sortir la primera edició de la revista en format paper.

A la portada d'aquest nou nombre trobam una foto aèria del poblat talaiòtic de Torre d'en Galmés, la qual està relacionada directament amb el primer article, que tracta de les tasques arqueològiques que ha dut a terme el grup d'Amics del Museu de Menorca al poblat. En aquest article podem llegir un breu relat de les troballes, les respostes i els dubtes que ens aporta la tasca arqueològica, aprofundint dins la vida dels primers pobladors de Menorca.

Tot seguit, trobam un article de  Miquel À. Marquès Sintes en què parla de la XIII Diada de Premsa Local de 2013, celebrada al Centre de Convencions des Mercadal, en la qual es va donar un tractament d’importància a les revistes locals, que afavoreixen un intercanvi d'informació entre diferents col·lectius.

Des del Servei de Política Lingüística i Cultura Popular trobam l'article de Pilar Vinent: «Rutes literàries, un passeig de la mà dels nostres escriptors», una nova proposta cultural que està triomfant arreu de Menorca. Aquesta tracta de fer una passejada per un itinerari establert, on es llegeixen diferents fragments d'obres que tracten sobre aquell espai per on passejam.

També des del Servei de Política Lingüística i Cultura Popular, Eva Florit anuncia la convocatòria del II Premi Narrativa Juvenil Àngel Ruiz i Pablo i la Fira de Llibre en Català 2014, que se celebrarà els 7 i 8 de novembre a Ciutadella. El II Premi de Narrativa Juvenil Àngel Ruiz i Pablo, que s'ha convocat per segon any consecutiu, agafa el nom d'aquest importat escriptor menorquí en forma d’homenatge cap a la seva persona durant l'any 2015, període de temps destinat a la seva figura, commemorant els 150 anys del seu naixement. 

Les altres col·laboracions son: «L'espipollador de paraules Pere Melis», de Guillem Taltavull, i «Josep Terrés Ginard, un militar amb ànima de fotògraf», de Miquel A. Marquès, dos articles que tracten dues històries molt interessants, de recomanada lectura.

Finalment, la contraportada tracta de l'exposició retrospectiva de Francesc Calvet «Fins aquí», en article que fa un ampli resum d'aquesta important exposició que hem tingut el gust de poder gaudri al Museu de Menorca. El text està redactat per Cristina Andreu, comissària de l'exposició.

Recordam que el Consell Insular estalvia 12.000 euros anuals mitjançant la transformació de la revista Àmbit, que edita el Departament de Cultura, Patrimoni i Educació, de format paper a format digital.

Maó, 28 de setembre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Revista Àmbit
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS