Notícies i actualitat

El president Tadeo manifesta que amb el traspàs del Llatzeret s'assegura la continuïtat de l'Escola de Salut Pública “i s'obren les portes a una major visualització i protagonisme”

Data : 25/09/2014

ImatgeEl president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, i la consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz, han presidit aquest vespre l’acte de commemoració del 25è aniversari de l’Escola de Salut Pública de Menorca al Museu del Llatzeret de Maó.
La celebració ha comptat també amb la presència del director general de Salut Pública del Govern de les Illes Balears, Rafael Santiso; el vicerector del Campus de Cooperació i Universitat Saludable de la UIB, Antoni Aguiló; la consellera de Cultura i presidenta de l’IME, Maruja Baillo; el director general d’Ordenació Professional del Ministerio de Sanidad, Javier Castrodeza; el regidor de l’Ajuntament de Maó, Simón Gornés i la directora de l’Escola, Marisa Regabliato, i d’un nombrós grup de persones vinculades a l’Escola al llarg d’aquest primer quart de segle de recorregut.
La consellera Aurora Herráiz ha donat la benvinguda als assistents i ha agraït la feina de tots els que han fet possible que es compleixin 25 anys del “somni” de l’Escola que vam promoure un grup de persones que volien convertir el Llatzeret en el centre del debat i la formació en salut pública. En nom del Consell Insular, s’ha lliurat un gravat a Ildefonso Hernández, Maria Rebagliato, Maties Torrent, Clemen García en reconeixement per la tasca que porten a terme per organitzar l’Escola, i també ha entregat un ram de flors a Maria Romero en representació del grup de treballadors del ministeri que, durant més de 40 anys, s’han fet càrrec del manteniment del Llatzeret.
El president del Consell Insular, per la seva part, també ha volgut agrair a totes les persones que fa 25 anys van fer possible que el Llatzeret esdevingués un espai per a la reflexió, la formació i el pensament crític al voltant de la salut pública, un projecte comú que ha fet permès que Menorca tengui un pes específic i un reconeixement en el món de la salut, més enllà de les nostres fronteres. Tadeo no ha volgut deixar passar l’oportunitat per manifestar el compromís del Consell Insular perquè, en el moment que es faci efectiu el traspàs de la titularitat del Llatzeret, l’Escola, no només es mantengui, sinó que sigui més ambiciosa en el futur, com un element diferencial per a Menorca.
Tot seguit, Marisa Rebagliato i Joan Carles March, membres del Consell Acadèmic de l’Escola, han presentat el llibre digital que recull la història, les imatges, els articles, els vídeos i els retalls de premsa de les 25 edicions que s’han celebrat al Llatzeret des de 1989, un llibre viu i dinàmic que s’anirà alimentant amb noves aportacions.
Per a Rebagliato, l’Escola és una experiència col·lectiva que esdevé un exemple viu de que és possible el consens entre institucions per tirar endavant aquest projecte que té un impacte real tangible a través de diferents documents i informes de consens fruit de les diferents trobades i cursos i, també per l’impacte que representa per als participants poder gaudir de l’entorn del Llatzeret i de Menorca en general.
La coordinadora científica de l’IME, Josefina Salord, ha estat l’encarregada d’introduir a Josep Massot i Muntaner, director de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, en la presentació del volum I de la Miscel·lània dedicada a Josep Miquel Vidal Hernández, corresponent al número 72 de la revista Randa. “Aquesta Miscel·lània és el millor homenatge que podem fer a Vidal: continuar creant coneixement”, ha dit Salord. El director de la publicació s’ha mostrat emocionat i satisfet per poder contribuir a conservar la memòria viva de Josep Miquel Vidal, en tant que van ser “grans companys de viatge”.
La celebració ha conclòs amb el concert El lied: un pont entre cultures, amb la veu de la soprano Maria Camps i Pere Arguimbau a la guitarra.
Maó, 25 de setembre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS