Notícies i actualitat

Jornada de sensibilització sobre energies renovables a l'àmbit rural de Menorca i presentació de conclusions del programa FERMe

Data : 26/09/2014

La jornada de sensibilització sobre el foment d'energies renovables a l'àmbit rural de Menorca -projecte FERMe- que ha organitzat avui la conselleria d'Economia, Medi Ambient i Caça del Consell Insular de Menorca ha congregat bona part d'aquest sector.

Aquesta jornada ha estat presentada pel director general d'Indústria i Energia del Govern balear, Jaime Ochogavía, i el conseller responsable d'aquest Departament, Fernando Villalonga. En aquest sentit, els representants d'aquestes administracions s'han mostrat favorables a la implantació d'aquest tipus d'energia al sector rural.

Les condicions ambientals i geogràfiques que té Menorca són una porta a que es pugui abastir amb renovables. En aquest sentit, en el mes de juliol de 2013 es va signar un conveni entre el Consell Insular i Govern central pel qual l'illa rebia 113.710 euros per desenvolupar actuacions relacionades amb les energies renovables i la sostenibilitat en l'àmbit rural, emmarcades en el programa Empleaverde del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient.

El nom d'aquest projecte és Foment de les energies renovables i la sostenibilitat en el mitjà rural de la reserva de biosfera de Menorca i està cofinançat a parts iguals entre el Consell Insular i els Fons Social Europeu. Els seus objectius són analitzar la situació energètica actual, aprofitar oportunitats per generar economia i conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d'estalvi i de l'eficiència energètica i les renovables.

A més d'aquesta jornada el citat programa FERMe contemplava diferents cursos, un estudi sobre el potencial de millora energètica en explotacions agrícoles i auditories energètiques en explotacions i cooperatives. En total, ha beneficiat gairebé un milenar de persones.

Segons les dades recollides en una enquesta genèrica a 372 explotacions i una específica a 40, el control del consum de l'aigua només es realitza a un 25% de les explotacions.

Segons l'auditoria energètica feta a 12 explotacions agrícoles i/o ramaderes de Menorca, el 40% de l'energia utilitzada és d'origen elèctric i la meitat no tenen tarifa sense discriminació horària.

Com a propostes que es poden realitzar sense cost, comprovar la tarifa elèctrica i la potència contractada, fer un control de despeses i moure el consum d'hores punta a altres freqüències horàries amb menor cost. Amb un cost de fins a 1.000 euros, es pot instal·lar un variador a la munyidora, canviar bombetes de baix consum, per exemple. Fins a 4.000 euros, posar un bombeig solar o panells fotovoltaics per autoconsum.
La jornada ha acabat amb el lliurament de diplomes als assistents als dos cursos sobre energies renovables.


Maó, 26 de setembre de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS