Notícies i actualitat

Avui han començat els treballs de millora de la carretera general entre Maó i Alaior

Data : 25/09/2014

L'empresa adjudicatària de les obres de millora de la carretera general entre les poblacions de Maó i Alaior que promou la Conselleria de Mobilitat i Projectes ha començat avui els treballs amb el desbrossament de les voreres i el trasplantament d'arbres.

Concretament, està previst que es trasplantin cap a altres actuacions en les quals està treballant aquest departament del Consell Insular, com són les carreteres de Torralba, a Alaior, i les rondes de Maó.

El conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre; el director insular Tomeu Martí, i l'enginyera de camins i tècnica del Departament, Ana Fernández, acompanyats per representants de l'empresa adjudicatària, s'han desplaçat fins al tram on s'han iniciat els treballs per comprovar la marxa de la feina.

Cal recordar que aquest projecte compleix les prescripcions de la Comissió Balear de Medi Ambient, de manera que s'ha suprimit l'enllaç amb el camí de Loreto, s'ha reduït en un 10% l'impacte dels enllaços i en un 35% l'ocupació de les rotondes que es troben a sota d'aquests.

A més, el projecte refós que va aprovar la Comissió de Govern el passat 25 d'agost, preveu un seguit de mesures com per exemple implantar un camí de terra no motoritzat de 2,5 metres d'amplària, pantalles vegetals, passos de fauna en parets seques, millora de sembres i plantacions emprant només espècies autòctones de Menorca, o una millora de l'eficiència lumínica amb tecnologia LED.

«El nostre objectiu amb aquesta obra és millorar la principal via de comunicació de l'illa a través d'una actuació respectuosa amb el medi ambient, sent com som reserva de biosfera», explica el conseller Alejandre, que assegura que els treballs no entorpiran la circulació.

Així, el titular d'aquesta conselleria afegeix que en aquest tram es podrà circular entre aquestes dues poblacions sense aturar-se, a la vegada que s'augmenta la seguretat en els més de 60 punts de connexió existents al llarg d'aquest tram en evitar els girs a l'esquerra.

Cal recordar que aquesta via registra una mitjana de més de 12.000 vehicles al dia, i que arriba a puntes de 20.000 vehicles durant els mesos forts de temporada d'estiu.

Maó, 25 de setembre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS