Notícies i actualitat

El Consell instal·la sanitaris portàtils a vuit punts del Camí de Cavalls

Data : 30/03/2018

A partir del dia 1 d’abril els residents i visitants que transitin pel Camí de Cavalls tindran al seu abast un nou servei de sanitaris portàtils instal·lats a vuit punts estratègics, un per cada municipi de l’illa.

La posada en marxa d’aquesta prova pilot, gràcies a l’acord entre el Consell Insular de Menorca i l’empresa Saniec, és una iniciativa del departament de Cooperació Local sempre d’acord amb l’objectiu d’oferir serveis i col·laborar amb els vuits ajuntaments de l’illa.

La vicepresidenta primera i consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, la responsable de l’empresa Saniec, Maite Casasnovas, i la directora insular de Cooperació Local, Raquel Marquès, han presentat avui a La Vall (Ciutadella) un dels primers sanitaris que -com la resta-, són autònoms, sense cap tipus de connexió a xarxes i amb un disseny de fusta per tal d’adaptar-lo a l’entorn natural on s’ubica.

“El Camí de Cavalls és un dels reclams més importants que té Menorca, una proposta que enllaça a la perfecció amb la política de Promoció Turística que du a terme aquest equip de govern. Si hi ha un element que és desestacionalitzador és precisament el Camí de Cavalls donat que senderistes, esportistes, gent que fa rutes a cavall, bicicleta de muntanya, etcètera... l’empren sobretot durant la primavera i la tardor, d’aquesta manera i amb la voluntat d’anar millorant el servei que donam a residents i visitants presentam una prova pilot per dotar de sanitaris aquests vuit punts durant els mesos d’abril, maig, novembre i desembre”, ha explicat la consellera. “La resta de l’any comptam amb els sanitaris instal·lats a les platges, però durant aquests quatre mesos específics trobàvem que hi mancava un servei que beneficiés als usuaris d’una ruta amb un gran potencial desestacionalitzador”, ha afegit Salord.

Des de la seva declaració com a GR, el Camí de Cavalls s’ha situat en el marc dels circuits internacionals de turisme actiu i esportiu. Aquesta projecció fa que el Camí de Cavalls atregui cada any a més usuaris, una demanda que genera unes necessitats les quals s’han de satisfer equipant progressivament el Camí amb serveis bàsics, com ja s’ha fet, a moltes platges.

“Tenim la convicció que l’experiència serà un èxit i que se’n farà un bon ús, estem segurs que a final de la temporada podrem xerrar de bons resultats. Creim que els residents i visitants agrairan aquest nou servei”, ha dit Maite Casasnovas. En aquest sentit, i un cop avaluats els resultats d’aquesta prova pilot, “analitzarem el seu ús per tal de fer una previsió de cara al pressupost de l’any 2019 i, així, anar dotant de més serveis el Camí de Cavalls”, ha avançat la consellera.

Els punts on s’instal·len els sanitaris són:

- Es Grau (Maó)
- Cala Sant Esteve (Es Castell)
- Binissafúller (Sant Lluís)
- Cala’n Porter (Alaior)
- Arenal de Son Saura (Es Mercadal)
- Sant Adeodat (Es Migjorn Gran)
- Cala Mitjana (Ferreries)
- La Vall (Ciutadella)


Maó, 30 de març de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS