Notícies i actualitat

El Consell Insular aprova la convocatòria de beques per a la realització d’estudis fora de Menorca

Data : 26/03/2018

El Consell Executiu del Consell Insular de Menorca ha aprovat avui la convocatòria de beques per a la realització d’estudis fora de Menorca per al curs 2017-2018.

Les bases de la convocatòria segueixen, amb algunes novetats, la línia de les convocatòries dels dos darrers anys, inclosa la partida que s’hi destina, de 300.000€.

El termini per formalitzar la sol·licitud de beques serà de 30 dies des de la seva publicació al BOIB.


El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, ha explicat que l’objectiu d’aquestes beques és la compensació del cost econòmic que suposa per als estudiants menorquins i les seves famílies la realització d’estudis fora del lloc habitual de residència, tot complementant o ampliant les ajudes que es convoquen amb un objecte similar per part de l’Administració de l’Estat o altres institucions i entitats privades.

Per açò, destaca el conseller, «la convocatòria de beques del Consell Insular de Menorca ha incorporat al llarg dels darrers anys una sèrie de criteris de puntuació de caràcter social, per tal de beneficiar de manera preferent els estudiants i famílies que més necessiten aquestes ajudes».

A diferència de les beques concedides per altres institucions, la convocatòria del Consell Insular de Menorca permet ajudar a estudiants que cursin estudis no oficials a institucions de reconegut prestigi. A partir d’enguany, però, caldrà haver fet estudis en la matèria o haver adquirit ja un nivell en aquest àmbit formatiu.

Pel que fa a les bonificacions de taxes acadèmiques no es computen com ajudes, de manera que la seva exempció no perjudica la quantia de l’ajuda que un estudiant pot rebre del Consell.

Una altra novetat que s’incorpora enguany és la major puntuació per a les famílies en què hi convisqui un ascendent amb un grau 2 de dependència; en aquest cas, tindran una ampliació del llindar econòmic que determina l’ajuda, com les famílies que tenen dos fills estudiant fora.

Finalment, quan el règim de custòdia dels fills sigui el de custòdia compartida, es consideraran membres computables el pare i la mare del sol·licitant de la beca, els seus fills comuns i els ascendents del pare i de la mare que justifiquin la seva residència al mateix domicili que els anteriors amb el certificat municipal corresponent.

El conseller de Cultura i Educació ha expressat també la seva preocupació pel fet que les beques que convoca el Govern de les Illes Balears continuen mantenint la incompatibilitat absoluta amb qualsevol altra ajuda als estudis, concedida per institucions públiques o privades, per a finalitats semblants que les descrites en aquesta convocatòria.

Miquel Àngel Maria es mostra contrariat per la falta d’avanços en aquesta petició que s’ha formulat reiteradament a la Conselleria d’Educació del Govern, i que s’ha abordat en les reunions amb els regidors d’educació dels vuit ajuntaments de Menorca, que comparteixen la preocupació per aquesta circumstància.

El conseller Miquel Àngel Maria també ha mantingut converses amb els seus homòlegs d’Eivissa i Formentera, ja que els estudiants d’aquestes illes pateixen la mateixa situació que els de Menorca en relació a les beques del Govern: com que l’ajuda que poden obtenir del seu respectiu Consell és considerablement superior a la que poden rebre del Govern, la majoria opten per no demanar la beca del Govern.

L’any passat, de les 595 beques concedides per la Conselleria d’Educació del Govern, només 19 van ser per a estudiants de Menorca.


Maó, 26 de març de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS