Notícies i actualitat

Presentades les novetats del nou contracte del servei d’Educació de persones adultes

Data : 23/03/2018

Presentades les novetats del nou contracte del servei d’Educació de persones adultes

El conseller de Cultura i Educació del Consell, Miquel Àngel Maria, valora i agraeix la voluntat de totes les institucions implicades per treballar des del consens i la suma d’esforços en benefici de tots els ciutadans


El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria; el delegat territorial d’Educació a Menorca, Joan Marquès; la tècnica del Departament de Cultura i Educació del Consell, Joana Quintana; i les regidores i regidors d’educació de Maó, Laia Obrador; Sant Lluís, Antoni Garcia; Es Castell, Begoña Mercadal; Alaior, Cristóbal Marquès, i Ferreries, Maria Pons, han presentat avui les principals novetats del nou contracte del Servei d’Educació de Persones Adultes de Menorca, que actualment es troba en fase de licitació.

Des de fa anys, l’educació de persones adultes a Menorca es duu a terme gràcies a la col·laboració entre diverses institucions i agents:

a) D’una banda la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears és titular dels dos centres educatius de persones adultes, el de Maó i el de Ciutadella, que ofereixen principalment educació secundària per a persones adultes.
b) En segon lloc, el Consell Insular de Menorca i l majoria d’ajuntaments de l’illa complementen la feina dels CEPA amb la contractació d’una gran oferta de cursos d’educació no formal.
c) Finalment, l’Associació d’Educació d’Adults de Menorca també ofereix una àmplia gamma cursos de formació complementària a les escoles d’adults de cada municipi.

El treball col·laboratiu de tots aquests agents ha fet que Menorca sigui avui l’única de les Illes Balears que té una escola d’adults a cada municipi, assegurant cada any una oferta pública, rica i abundant, de cursos orientats a l’aprenentatge al llarg de la vida. El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, ha emfasitzat la voluntat de totes les institucions implicades per treballar des del consens i la suma d’esforços en benefici de tots els ciutadans, i ha agraït especialment als tècnics del Departament de Cultura i Educació del Consell i als regidors d’educació dels vuit municipis la generositat i bona feina que han dut a terme per obtenir un avanç significatiu per al sistema d’educació d’adults de Menorca.

Per part del Consell Insular, el contracte actualment vigent va ser adjudicat a l’empresa Serveis Educatius de Menorca SAL, l’any 2004. A partir de 2008, s’ha anat prorrogant anualment. Al seu torn, els ajuntaments mantenen diversos contractes amb aquesta mateixa empresa.

Amb l’objectiu de coordinar millor i fer més eficient la gestió de l’educació d’adults a nivell insular, millorar la qualitat general de l’oferta de l’educació de persones adultes a Menorca, i també per homogeneïtzar les condicions econòmiques de tots els contractes, tant pel que fa a la remuneració del professorat com al preu de les matrícules, el Consell Insular de Menorca i els 8 ajuntaments de l’illa han anat treballant al llarg dels dos últims dos anys per unificar la seva oferta d’educació no formal a través d’un únic contacte de serveis. Al mateix temps, s’aprofita aquesta nova contractació per adaptar-se als canvis que hi ha hagut en la normativa de contractació pública.

Per aconseguir aquests objectius, s’unifica en un de sol els diferents contractes que fins ara tenien per separat el Consell i els Ajuntaments. Per açò, prèviament a la licitació del nou contracte s’ha signat un conveni entre el Consell i els vuit ajuntaments. També s’ha signat un nou conveni amb el Govern de les Illes Balears, per determinar les responsabilitats i la col·laboració entre amb el Consell Insular.

El termini per a la presentació d’ofertes per aquesta licitació finalitza el proper 26 de març. A partir d’aquí s’iniciarà el procés per adjudicar el contracte, perquè pugui entrar en vigor dia 1 de setembre de 2018, amb l’inici del nou curs escolar. El nou contracte tindrà una vigència de quatre anys, prorrogables a dos més.

Les 10 principals novetats del nou contracte, tal i com han explicat el conseller i el delegat territorial, es poden resumir en les següents:

1. La direcció pedagògica de tot el sistema públic d’educació d’adults a Menorca serà a càrrec dels equips directius dels CEPA de Maó i Ciutadella.

2. L’empresa contractista del Servei d’educació de persones adultes de Menorca assumirà les tasques de coordinació de les escoles d’adults de tots els municipis.

3. El servei té caràcter insular, i l’empresa contractista tindrà l’obligació de prestar servei a tots els municipis de Menorca, amb un nombre màxim de 12.968 hores anuals, que es determinaran en el Projecte estratègic anual, que aprovarà el Consell Insular de Menorca.

4. El cost d’aquest servei tindrà un cost màxim anual de 422.756,80€, que en tot cas podrà ser inferior segons les ofertes que les empreses que es presentin a la licitació. El finançament d’aquest import serà del 60% a càrrec dels ajuntaments, i el 40% a càrrec del Consell Insular, de manera que l’aportació del Consell serà d’un màxim de 169102,72€ anuals. Tenint en compte que el contracte serà per quatre anys, tindrà un cost final màxim de 1.691.027,20 euros, exempt d'IVA.

5. Els ajuntaments també continuaran aportant els locals on es desenvolupa l’educació d’adults, així com el seu manteniment.

6. S’unifiquen les quotes a nivell insular, segons el tipus de curs i la seva durada. Fins ara, per posar un exemple de la disparitat existent, els cursos d’idiomes que contractava el Consell Insular tenien una quota de 60€ per a l’alumnat; els mateixos cursos contractats pels ajuntaments, tenien una quota de 90€. Amb el nou contracte, tots els cursos d’idiomes tindran una quota de 70€.

7. S’estableix una ràtio mínima per a la realització de cursos en 7 alumnes matriculats. La ràtio màxima vindrà determinada per la capacitat de l’aula, amb un màxim de 30 alumnes, excepte per als cursos d’acollida lingüística, que tindran un màxim de 15 alumnes.

8. Es crea una comissió mixta per al seguiment del contracte, formada per dos representants del Consell Insular, els dos directors dels CEPA de Maó i Ciutadella, un inspector designat per la Conselleria d’Educació del Govern, el coordinador del servei en representació de l’empresa contractista, dos representants dels ajuntaments, i un representant de l’Associació d’Educació d’Adults de Menorca.

9. Es garanteix la subrogació del personal que actualment realitza el servei, d’acord amb el conveni laboral que regula el sector de l’ensenyament i la formació no reglada (BOE núm. 157 de 3 de juliol de 2017).

10. En els criteris per a l’adjudicació del nou contracte, s’ha prioritzat que el preu de l’oferta de les empreses no sigui el factor determinant. La puntuació més elevada serà per la qualitat del projecte estratègic general que es presenti, amb un mínim de 25 punts i un màxim de 50. Les mesures que garanteixin la igualtat d’oportunitats entre dones i homes podran obtenir fins a 5 punts, la qualitat social i de desenvolupament local de la proposta, 5 punts més, i finalment l’oferta econòmica obtindrà un màxim de 40 punts.


Maó, 23 de març de 2018.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS