Notícies i actualitat

Llum verda al concurs públic per garantir la ruta hivernal amb Londres

Data : 21/03/2018

El patronat de la Fundació Foment del Turisme de Menorca ha aprovat avui els plecs del concurs públic per a la contractació del servei de publicitat que ha de facilitar la cobertura de la connexió amb el Regne Unit durant els mesos d’hivern. El preu de licitació és de 450.000 euros i la durada de tres anys.

Els patrons també han validat la convocatòria per a la contractació del director-gerent de la FFTM i han acordat la creació d’un nou perfil, el cap de Promoció Turística, que es convocarà pròximament.

Finalment, la consellera Maite Salord ha compartit l’esborrany de la Planificació Estratègica, un document que marca les pautes a seguir per part de la FFTM amb vistes a fer de l’illa una destinació turística competitiva.El patronat de la Fundació Foment del Turisme de Menorca ha aprovat avui, amb el vot favorable de tots els patrons -excepte el PP, que s’ha abstingut-, els plecs del concurs públic per a la contractació d’un servei de publicitat en aeronaus i suports promocionals de companyies aèries per a la ruta Menorca – Londres a l’hivern. El preu de licitació és de 450.000 euros (IVA no inclòs) i la durada, no prorrogable, serà de tres anys dividits en tres períodes de sis mesos cadascun (1 de novembre – 30 d’abril).

La companyia que resulti adjudicatària del contracte, que comprendrà des de la tardor del 2018 fins a la primavera del 2021, haurà d’operar la ruta hivernal amb avions que tinguin una capacitat superior a les 120 places i haurà d’assegurar la prestació de dues freqüències setmanals (dues d’anada i dues de tornada).

El servei de publicitat haurà d’incloure continguts sobre Menorca com a destinació natural, cultural i gastronòmica en la revista pròpia de la companyia, que ha de tenir una audiència de 50.000 lectors mensuals, així com accions específiques sobre Menorca a les xarxes socials, que hauran de sumar un mínim de 500.000 seguidors. A més, l’empresa contractista haurà de reservar una oferta mínima de seients gratuïts per a accions promocionals.

Al concurs es podran presentar les aerolínies nacionals i internacionals que acreditin una determinada solvència econòmica i tècnica. La primera, justificada amb un volum anual de negoci de més de 225.000 euros, és a dir, 1,5 pel valor mig anual del contracte. La segona, garantida pels mitjans materials que es posin a disposició de la prestació del servei (aeronaus, xarxes socials, publicacions...) i pels recursos personals i estructura empresarial.

“Partim d’un fet important: l’aprovació aquesta setmana del traspàs de promoció turística als consells. Aquest acord ens permet fer la promoció de Menorca des de Menorca. La dotació econòmica i de personal, i la capacitat de decisió, ens obre la porta a poder dur a terme actuacions d’envergadura com la que avui s’ha aprovat. Tenim molt clar que la connectivitat és un dels grans reptes que hem d’encarar per fer de Menorca una destinació turística competitiva i que la feina s’ha de fer amb la suma de tots, sector públic i sector privat”, ha assenyalat la consellera de Promoció Turística, Maite Salord.

Plaça de director-gerent
El patronat també ha aprovat avui la convocatòria per a la contractació del director-gerent de la FFTM, a més de la creació d’un perfil de cap en Promoció Turística, que es convocarà més endavant. Les persones que es presentin al procés de selecció de la plaça de direcció hauran d’acreditar, entre altres requisits, estar en possessió d’una diplomatura o llicenciatura i tenir idiomes (català, castellà i anglès, així com nivell intermedi d’alemany, francès o italià). A més, es valorarà l’experiència laboral en gestió de promoció turística en l’àmbit de l’administració, l’experiència en gestió d’equips de feina, la formació en administració electrònica i la capacitat de lideratge. El termini per a la presentació de les candidatures serà de set dies naturals a partir de la publicació de la convocatòria.

Línies estratègiques
Els membres del patronat també han rebut avui l’esborrany de la Planificació Estratègica, un document que marca les pautes a seguir per part de la FFTM amb vistes a fer de l’illa una destinació turística competitiva. El document, que haurà de ser desenvolupat sota la coordinació del futur director-gerent, apunta les grans línies de feina, que van des de la reorganització interna per professionalitzar la fundació i convertir-la en una fundació se serveis fins a les actuacions que milloraran la visibilitat de Menorca en un entorn altament competitiu.

Aquest full de ruta marca vuit grans objectius:
1. La creació d’una oferta turística de qualitat, que asseguri la competitivitat i prioritzi els productes innovadors i diferenciadors;
2. La consecució d’una promoció turística diferenciada i eficaç;
3. L’impuls a la promoció i la comunicació en entorns digitals;
4. L’estímul del coneixement i la informació estratègica com a pilars fonamentals per a una adequada gestió turística;
5. L’aposta decidida i ferma per la innovació;
6. La millora de la cooperació i la coordinació de tots els agents turístics en la gestió de la destinació;
7. La conscienciació i l’increment del coneixement que la població local té sobre la indústria turística;
8. La connectivitat.

Maó, 21 de març de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS