Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca recolza la campanya de conscienciació de l’ús de l’aigua impulsada pel ministeri de Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient

Data : 22/03/2018

El Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient llança una campanya per conscienciar sobre l'estalvi d'aigua

La campanya es desenvolupa en televisió, premsa escrita, internet i espais públics

2017 s'ha tancat com el segon any més sec des de 1965

Les precipitacions entre l'1 d'octubre i el 26 de desembre han estat un 44% inferiors que el valor normal del període

El Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient ha llançat la campanya "L'aigua ens dóna la vida. Cuidem-la" per conscienciar a la població sobre la necessitat d'estalviar aigua, realitzant el millor ús possible d'aquest recurs escàs i valuós.

La situació de les nostres reserves hídriques continua sent preocupant malgrat les precipitacions recents, que no han de fer-nos baixar la guàrdia. L'últim any hidrològic, comprès entre l'1 d'octubre 2016 i el 30 de setembre de 2017, ha estat segons AEMET el 8º més sec des de 1981.en l'any hidrològic en curs, les precipitacions acumulades des de l'1 d'octubre fins al 31 de desembre van ser un 43% inferiors als valors normals d'aquest període. Pel que fa a anys naturals (gener-desembre), el 2017 s'ha tancat com el segon més sec des de 1965. I cal tenir en compte, a més, que algunes zones d'Espanya afronten el cinquè any consecutiu de sequera.

PETITS GESTOS, GRANS ESTALVIS

La campanya publicitària de conscienciació es desenvoluparà en televisió, premsa escrita, internet, xarxes socials i també en espais públics. Apel·la a la responsabilitat de la ciutadania per estalviar aigua, respectant al màxim aquest recurs i col·laborant amb petits gestos en els seus hàbits quotidians.

Per això, la campanya pretén despertar la consciència que estalviar aigua és tasca de tots. Per exemple, tancar l'aixeta mentre ens rentem les dents o mentre ens ensabonem a la dutxa, és un estalvi per a cada usuari i per al conjunt dels nostres embassaments. Posar la rentadora sempre completament plena pot fer-nos estalviar més de 3.000 litres al mes. Una aixeta que perdi aigua pot fer que, al dia, malbaratem fins a 30 litres. Tenir en compte aquestes xifres pot fer-nos més eficients en el consum d'un ben escàs; i, per això, la campanya busca recordar que l'aigua ens dóna la vida i hem de cuidar-la. Alguna cosa que és possible amb senzills canvis d'hàbits.

ACTUACIONS ENFRONT DE LA SEQUERA

Davant la situació de sequera, el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient ha realitzat diferents actuacions per pal·liar els seus efectes. La planificació realitzada durant els últims anys ha permès evitar restriccions i afeccions a la població.

Els Planes de Sequera, aprovats en 2007, i que actualment estan en procés de revisió, estableixen protocols, basats en l'anticipació, per guiar les actuacions de l'Administració en la gestió d'aquestes situacions. Es tracta de minimitzar l'impacte ambiental, econòmic i social de fenòmens de sequera, donant resposta als mateixos amb transparència i planificació.

El Govern d'Espanya ha aprovat tres Reials decrets Llei en les conques del Segura, Júcar i Duero; i el Reial decret de Sequera per a la conca del Guadalquivir es troba, actualment, en procés d'informació pública. Gràcies a aquests Reials decrets, s'ha posat a la disposició dels usuaris recursos hídrics addicionals, podent realitzar-se a més actuacions extraordinàries per pal·liar els efectes de l'escassetat de pluges.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS