Notícies i actualitat

La consellera Marta Vidal informa sobre el potencial del Camí de Cavalls en un acte amb la ministra García Tejerina

Data : 18/09/2014

La consellera d'Ordenació del Territori del Consell Insular de Menorca, Marta Vidal, ha participat avui a Madrid en una jornada tècnica sobre camins naturals organitzada pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient amb l'objectiu de compartir experiències en relació amb aquests tipus de vies i la seva importància per al desenvolupament rural i la desestacionalització.

Amb el títol genèric de 20 Anys de Camins Naturals, la representant del Consell Insular de Menorca ha participat a la taula rodona “Els camins naturals i el desenvolupament rural”. Després d'una segona taula rodona, “Els camins naturals, un món en moviment”, l'acte ha finalitzat amb la participació de la ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina.

Durant la seva intervenció, amb un aforament d’unes de 300 persones entre les quals hi havia representants de mitjans de comunicació estatals i autoritats de totes les comunitats autònomes, així com representants d’empreses comercialitzadores de producte actiu i de col·lectius d’excursionistes, la representant del Consell de Menorca ha fet un recorregut per la història passada i més recent del Camí de Cavalls.

«La seva homologació com a sender de Gran Recorregut l'any 2012 va suposar la seva inclusió en la Xarxa Europea de Camins GR, la qual cosa implica que és present en els circuïts de turisme actiu, amb un gran poder desestacionalitzador i totalment alineat amb la marca de Menorca, reserva de biosfera.

»El Consell Insular de Menorca ha tingut l’oportunitat de manifestar la importància dels canvis legislatius que es duen a terme tant en l'àmbit autonòmic com en l'insular per tal de possibilitar que, per mitjà de la col·laboració publicoprivada, es pugui dotar de serveis el Camí de Cavalls sense que açò suposi noves edificacions en rústic, per tal de poder diferenciar el Camí de Cavalls com a destinació de turisme actiu mantenint el seu caràcter actual. Cal compatibilitzar el rendiment socioeconòmic amb la voluntat ferma de preservar el seu caràcter actual», ha explicat la consellera.

Marta Vidal també ha avançat que el Consell Insular ja està treballant en la modificació del Pla Especial del Camí de Cavalls, bàsicament per definir instruments de gestió operatius per al seu manteniment, la informació i el finançament.

En aquest sentit, ha posat de relleu el treball transversal que es porta a terme entre les conselleries de Medi Ambient, Esports, Turisme i Ordenació del Territori, a més d'Emergències.

En la jornada, el Ministeri ha presentat el Pla Especial de Camins Naturals, que implica un compromís seriós per tal que aquests camins naturals tenguin una presència real en el mercat de turisme actiu, amb l’objectiu principal de desenvolupar el medi rural.

Els representants del Ministeri han incidit en la necessitat de trencar estereotips en relació amb aquest tipus d’usuaris dels camins naturals, posant com a exemple que un 57% de la població alemanya practica senderisme, i que, tant a Alemanya com a la resta dels països nòrdics, en el seu entorn geogràfic açò només resulta possible durant quatre mesos a l’any.

El potencial desestacionalitzador del Camí de Cavalls és clar, i la consellera ha destacat que «en l'elaboració del pla es té clar que l'objectiu és preservar el Camí de Cavalls tal com és, i que la via de treball que se segueix en l'elaboració del nou Pla del Camí de Cavalls necessita, com s'ha posat de manifest durant la jornada en la resta de casos d'èxit dels camins naturals, de la col·laboració publicoprivada».

«És de destacar que Menorca hagi estat convidada pel Ministeri a participar en aquest acte, situant d’aquesta forma el Camí de Cavalls en una posició de rellevància», ha conclòs la consellera Vidal.

Maó, 18 de setembre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS