Notícies i actualitat

La Junta central d’usuaris d’aigües de Menorca avança cap a la seva constitució

Data : 22/03/2018

Finalitzen les tasques de redacció dels estatuts de la junta central, i l'assemblea té previst aprovar-los a principis de maig

Ahir dimecres es va celebrar la darrera reunió de la comissió encarregada de redactar els estatuts pel quals s’ha de regir la Junta Central d’Usuaris d’Aigües de Menorca. En aquesta reunió, convocada al Centre de Convencions des Mercadal, es tractaren temes cabdals per a la futura corporació, com són la proporcionalitat de representació a la Junta dels diferents usuaris o els mecanismes de finançament.

Mitjançant quatre reunions de treball, aquesta comissió ha debatut nombrosos aspectes relacionats per exemple amb les funcions de la Junta o l’establiment d’un padró general que haurà de ser mantingut al dia i en què constaran tots els usuaris d’aigües de Menorca.

La valoració global d’aquestes reunions és molt positiva, la bona entesa entre els membres de la comissió, conscients que la correcta gestió dels recursos hídrics és un element decisiu per al futur de la Reserva de Biosfera de Menorca, ha permès assolir àgilment la fita que se’ls hi encomanà a la primera Assemblea General Constitutiva de la Junta.

Aquests estatuts seran sotmesos a votació en una segona Assemblea General que es convocarà aviat i que comptarà amb la participació de tots els usuaris de l’aigua de Menorca que ho desitgin. Un cop aprovats, els estatuts seran tramesos a la Direcció General de Recursos Hídrics per tal de procedir a la seva validació definitiva. A partir d’aquest moment, la Junta estarà plenament operativa.

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües de Menorca serà una corporació de dret públic, on ajuntaments, empreses i particulars que siguin titulars d’una o diverses captacions podran participar en la presa de decisions sobre l’aigua de Menorca, amb l’objectiu d’unir esforços i criteris d’actuació per poder vetllar per la preservació dels aqüífers i les necessitats d’aigua actuals i futures.

Maó, 22 de març de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS