Notícies i actualitat

Inauguració del jardí sensorial per als usuaris del centre sociosanitari de Santa Rita

Data : 22/03/2018

Els usuaris del centre sociosanitari de Santa Rita comptem amb un nou jardí sensorial. El projecte executat gràcies a la col·laboració de l’Obra Social “La Caixa”, consisteix en l’adequació d’una part del jardí interior del centre i la creació d’un jardí sensorial. El projecte ha comptat també amb l’ajuda de la Fundació de les Persones amb Discapacitat de Menorca per al benefici dels usuaris de la Residència, tant en visites amb les famílies com activitats estructurades.

Per a l’execució del projecte s’ha netejat el jardí blau del centre i condicionament per al trànsit (formigonat), s’han eliminat les barreres arquitectòniques. També s’ha fet la construcció dels diferents espais del jardí: creació de camins i altres elements que formen part del jardí com mobiliari d’exterior. Finalment, també s’ha fet la instal·lació d’una font d’aigua dolça amb energia solar i d’una zona de textures i olors. El cost total és de 7.263,63 € IVA inclòs.

Els objectius d’aquest projecte són:

- Crear un entorn natural que faciliti la socialització de les persones majors amb trastorns cognitius.

- Aconseguir que les persones amb trastorns cognitius puguin contactar amb la natura amb tots els seus sentits. Les olors, colors i textures de les plantes han de servir per a estimular sensorialment a la persona.

- Conversió de l’espai exterior de la Residència en un entorn més segur que dugui implícit l'adaptació per a l’ús de persones amb mobilitat reduïda.

- Apropar la natura a les persones amb deterior cognitiu i servir per a mantenir l'entorn en bones condicions i respectant la flora autòctona de l’Illa evitant un consum excessiu d’aigua

- Crear més espais d’oci i entreteniment per als usuaris i les seves famílies.


A través d’aquestes iniciatives, i gràcies a la confiança que dipositen els clients de CaixaBank a l’entitat, l’Obra Social fa patent el seu compromís,

El Consorci

El Consorci Sociosanitari de Menorca és una entitat pública constituïda l’any 2007, integrada pel Consell Insular de Menorca i els vuit ajuntaments de l’illa, que té per objecte l'actuació en matèria d'assistència i serveis socials per respondre a la dependència, dins les àrees d'atenció a la gent gran i a les persones amb manca d'autonomia personal, entre d’altres.

El Consorci gestiona el Centre Sociosanitari de Santa Rita des de la seva obertura a l’any 2009. L’objectiu principal del Centre Santa Rita és promoure el benestar integral de les persones majors en situació de dependència de l´illa de Menorca, millorant la seva qualitat de vida i la de les seves famílies.

El Centre atén a 110 usuaris dins el perfil de “persones en situació de dependència”, amb més d’un 75% dels usuaris dins el perfil d’alta dependència/dependència total. Es tracten de persones amb un perfil heterogeni, tant pel diagnòstic principal de la persona i la situació de salut, i les seves necessitats socials, mèdiques, emocionals i assistencials en general.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS