Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament d’Es Mercadal col·laboraran per restaurar l’aljub d’Es Mercadal

Data : 20/03/2018

El batle d'Es Mercadal, Francesc Ametller, i el conseller de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca, Miquel Àngel, han visitat avui capvespre l'aljub d'Es Mercadal per comprovar in situ l'abast de l'esfondrament d'una part del parament exterior de l'aljub d'Es Mercadal.

La pluja insistent que cau avui damunt Menorca ha impedit fer-ne una valoració tècnica immediata. Just millorin les condicions meteorològiques, els serveis tècnics de l'Ajuntament i el Servei de Patrimoni Històric del Consell duran a terme una anàlisi més acurada de l'afectació del monument.

A primera vista sembla que l'esfondrament afecta únicament el parament exterior, sense afectació de l'estructura interna d'aquest dipòsit d'aigua monumental.

L'aljub és una de les obres públiques hidràuliques més importants de Menorca, i sens dubte un dels béns d'interès cultural (BIC) més importants del municipi d'Es Mercadal.

Construït l'any 1735 a instàncies del governador britànic Richard Kane, va ser la darrera obra pública coordinada per l'antic Consell General de Menorca, amb participació de tots els municipis de l'època. Va ser construït per proveir d'aigua potable les tropes britàniques establertes a Menorca durant els seus desplaçaments entre Maó i Ciutadella. Es tracta d'un monument que manté el seu ús, ja que en l'actualitat continua essent un punt de provisió d'aigua de gran qualitat per a la població d'Es Mercadal.

La naturalesa col·laborativa de la seva construcció ha estat posada de relleu pel conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, com una crida a la col·laboració entre les institucions per afrontar la necessària obra de restauració que s'haurà d'escometre a partir d'aquesta desgràcia, esdevinguda per causes naturals. En aquest sentit, el conseller de Cultura i el batle d'Es Mercadal s'han emplaçat a treballar estretament per trobar la manera de poder dur a terme les obres de recuperació d'aquest emblemàtic monument en el termini més breu possible.

Maó, 20 de març de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS