Notícies i actualitat

eBIBLIO: La plataforma de préstecs gratuïts de llibres electrònics

Data : 21/03/2018

L’any 2015, les biblioteques públiques de les Illes Balears van començar a oferir un servei gratuït de préstec de llibres electrònics, que enguany s’ha ampliat amb revistes i audiollibres digitals.

eBiblio Illes Balears és una iniciativa del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears. Poden fer ús d'aquest servei els usuaris de les biblioteques públiques de les Illes Balears.

eBiblio Illes Balears permet obtenir en préstec obres en format digital per a la seva lectura en diferents dispositius: tauletes, telèfons intel·ligents, ordinadors personals i lectors de llibres electrònics (e-readers). L’únic requisit per donar-se d’alta al servei és tenir carnet d’una de les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de Menorca. Un cop amb el carnet, l’usuari es pot donar d’alta a eBiblio i començar a fer préstecs des de qualsevol dels seus dispositius.

eBiblio Illes Balears està disponible a . També s’hi pot accedir a través de l’aplicació en iOS i Android.

Per a una major difusió d’aquest servei, el Ministeri ha engegat una campanya publicitària amb cartells i punts de llibre. A les Illes Balears, hem elaborat uns cartells i uns díptics explicatius amb el funcionament de la plataforma i el préstec.

Una altra acció per donar a conèixer-ho i oferir un bon servei als nostres usuaris, ha estat la formació de tot el personal de la Xarxa de Biblioteques de Menorca per part de la responsable del servei al Consell de Mallorca.

eBiblio Illes Balears ofereix actualment un total de 1.651 documents, dels quals 1.198 són llibres per a adults, tant de ficció com temàtics; 50 són audiollibres, 31 són títols de revistes i 372 són llibres infantils i juvenils. La nostra comunitat autònoma té un total de 2.008 usuaris.

Maó, 21 de març de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS