Notícies i actualitat

La directora general Neus Lliteras assisteix a la jornada participativa per elaborar els plans de gestió dels espais inclosos a la Xarxa Natura 2000 de Menorca

Data : 16/09/2014

La directora general de Medi Natural, Educació Ambiental i Canvi Climàtic, Neus Lliteras, ha assistit a la sessió de participació perquè els interessats puguin fer les seves aportacions a la redacció dels plans de gestió de la costa sud i de la costa est de Menorca.

També hi assistiren el conseller insular d’Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, el director general d’Economia, Medi Ambient i Caça, José Luis Orfila i, la directora general d’Ordenació del Territori, Maria Paz Mañez.

L’acte es celebrà a la seu del Consell Insular de Menorca a les 10 del matí per a Ajuntaments i Consell Insular i, a les 18 hores es realitzà la sessió oberta a la ciutadania en la que hi van participar tots els sectors, entitats, organitzacions i persones interessades en aportar les diferents expectatives i necessitats relacionades amb les mesures i actuacions incloses als esborranys dels plans.

Concretament, el pla de gestió de la costa Est de Menorca afecta els Lloc d’Importància Comunitària (LIC) de La Mola i s’Albufera de Fornells, Addaia a s’Albufera, s’Albufera des Grau i de s’Albufera a la Mola. Pel que fa al Pla de Gestió de la Costa Sud de Menorca, inclou els següents LIC: des Canutells a Llucalari, Son Bou i barranc de sa Vall, De Binigaus a Cala Mitjana i Costa Sud de Ciutadella.

De moment, ja hi ha una enquesta d’opinió i els esborranys dels plans disponibles fins al 23 de setembre a la pàgina web de la Xarxa Natura 2000 del Govern de les Illes Balears (xarxanatura.es), on els interessats poden respondre les preguntes relacionades amb els plans i accedir al contingut dels esborranys que es tractaran a les reunions.

La redacció d’aquests plans de gestió responen a la normativa europea vigent per la qual els espais protegits Xarxa Natura 2000 requereixen d’un pla de gestió que permeti conservar els hàbitats i espècies d’interès comunitari. Menorca disposa d’un conjunt d’espais naturals que formen part de la Xarxa Ecològica Europea Natura 2000 (www.xarxanatura.es).

La sessió de participació a Maó se suma a les ja realitzades a Mallorca, Menorca i les Pitiüses des de fa mesos per recollir les aportacions sobre les mesures i actuacions concretes que s’han d’incloure als 13 plans de gestió actualment en fase de redacció i que són: Pla de gestió (PG) de Coves, PG de Basses temporals de la costa Oest d’Eivissa, PG de Ses Salines d’Eivissa i Formentera, PG de les albuferes de Mallorca, PG de l’arxipèlag de Cabrera, PG d’Es Trenc-Salobrar de Campos, PG de les muntanyes d’Artà, PG de Sa Dragonera, PG de Mondragó i PG de la Serra de Tramuntana que se sumaran als PG de la costa Est i de la costa Sud de Menorca.

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, a través de la Direcció General de Medi Natural, Educació Ambiental i Canvi Climàtic, espera comptar amb la màxima col·laboració ciutadana per tal d’aconseguir uns plans de gestió amb el major consens de tots els agents implicats.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS