Notícies i actualitat

El Consell Insular dóna a conèixer les actuacions realitzades en relació a les pintades aparegudes a sa Naveta des Tudons

Data : 20/03/2018

El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, acompanyat del Director Insular de Cultura i Patrimoni, Antoni Ferrer, la cap del Servei de Patrimoni del CIM, Cristina Rita, la tècnica de Patrimoni del Consell Insular, Joana Gual, i la tècnica de la Fundació de Foment del Turisme, Carmen Lara, han donat a conèixer aquest matí les actuacions del Consell en relació a les pintades aparegudes a sa Naveta des Tudons.

Aquests fets que van ocórrer la setmana passada, i que es van iniciar amb les pintades a Sa Bassa Verda de Ciutadella, com ha explicat el conseller, Miquel Àngel Maria, “es tracten de fets excepcionals i extraordinaris. Els autors de les pintades han anat a fer mal justament a llocs molt estimats per a la societat menorquina. Sabien que farien mal i feririen a la sensibilitat de la gent. No ens podem permetre que ningú dedueixi que hi ha un problema de manca de conscienciació”.

En aquest sentit, Maria, ha volgut agrair la resposta de la ciutadania i entre les quals ha volgut destacar les mostres de suport de tota la gent que s’ha ofert com a voluntaris per eliminar les pintades i també una empresa que s’ha ofert a pagar el cost del material de l’operació “aquestes mostres d’afecte mostren l’alt grau de consciència de la ciutadania”, ha dit Maria.

En aquests moments, s’està portant a terme la investigació policial. Per això, des del Consell Insular es demana facilitar el màxim possible la feina a la policia, actuar en prudència i discreció, no fer cas de rumors, evitar excessos d’informacions, no difondre notícies no contrastades amb la policia de manera oficial i no fer públic els llocs on s’intensifica la vigilància.

Per altra banda, el departament de Cultura ja ha demanat un informe de restauració que permetrà fer una valoració dels danys que ha patit el monument ja que en aquests moments es desconeix la intensitat de l’agressió. D’entrada es preveu que el cost de la reparació serà entre 20.000 i 40.000€. A més a més, com que el monument estarà tancat al públic, es deixaran ingressar uns 9.000€ mensuals de la venda d’entrades.

El Consell ja treballa en millorar la vigilància dels monuments arqueològics de Menorca i s’estudien múltiples opcions. Es contempla com a inviable la vigilància amb personal de seguretat pels costos que suposen.


Maó, 20 de març del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS