Notícies i actualitat

Primeres valoracions del Consell Insular sobre l’acte vandàlic realitzat a sa Naveta des Tudons

Data : 18/03/2018

Aquest divendres, el Servei de Patrimoni Històric del Consell Insular de Menorca va tenir coneixement de que s’havien realitzat unes pintades a sa Naveta des Tudons.

Avui s’han desplaçat fins al lloc el conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, la batlessa de Ciutadella Joana Gomila, el regidor de Cultura de Ciutadella Josep Juaneda, el director Insular de Cultura i Patrimoni, Antoni Ferrer, la tècnica de la Fundació de Foment del Turisme Carmen Lara i la restauradora Montserrat Anglada, per tal de fer una primera avaluació dels danys.

També s’ha procedit a interposar una denúncia davant la Policia Nacional, que és el cos de seguretat competent en aquest tipus de delictes al terme de Ciutadella. Un membre d’aquest cos s’ha desplaçat ja avui matí fins el monument per recollir dades.

La restauradora ha constatat que les pintades afecten almenys a 81 pedres del monument, tot i que encara és prest per saber quin és el mètode que s’haurà d’utilitzar per eliminar la pintura sense perjudicar la superfície de les pedres.

S’ha pres la decisió de tancar l’accés a les visites fins que hagin finalitzat les feines de restauració, ja que el monument no es troba actualment en condicions de garantir al públic una visita satisfactòria. Aquesta decisió s’ha pres de forma conjunta entre el Servei de Patrimoni Històric del Consell Insular, la Fundació de Foment del Turisme (entitat que gestiona les visites al monument) i el representant de la propietat. En aquest sentit, s’ha de tenir en compte que estava previst que la caseta d’informació situada a l’entrada del monument s’obrís la setmana que ve, fet que s’haurà d’aplaçar fins que hagin finalitzat les feines de restauració.

El Consell Insular ha encarregat ja un informe dels danys i un projecte de restauració amb el seu corresponent pressupost. El propi Servei de Patrimoni del Consell elaborarà també un informe de l’afectació patrimonial. Per altra banda, la Fundació de Foment del Turisme elaborarà un informe sobre com afectarà l’actual situació a la gestió econòmica de les visites al monument.

Des del Consell Insular es fa una crida a la ciutadania per tal que tota aquella persona que pugui aportar alguna evidència que ajudi a identificar el culpable d’aquesta agressió la comuniqui al servei de Patrimoni Històric a través del telèfon 971 36 07 93 o bé directament a la Policia Nacional.

Maó, 18 de març de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS