Notícies i actualitat

El Consell aporta 131.500 euros per a la promoció i suport al sector equí de Menorca

Data : 11/09/2014

El Consell Insular aportarà un total de 131.500 euros destinats a la promoció i suport al sector equí de Menorca. Així ho ha explicat avui el president d'aquesta administració, Santiago Tadeo, acompanyat pel conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga; els presidents de l'Associació de Cavalls de Raça Menorquina, Cristóbal Marquès; de l'Associació de Criadors i Propietaris de Cavalls de Pura Raça Espanyola, Miquel Àngel Pons; de la Societat Hípica Amics del Noble Brut, Antoni Catchot, i de la Reial Societat Hípica de Ciutadella, Eugènia Bagur.

Aquest pla de suport compta amb set convenis nominatius per valor de 46.500 euros, dels quals cinc seran per a la promoció d'espectacles i curses celebrades durant l'any i el que queda d'aquest i els dos restants per a la millora de la formació del sector. A més, s'inclou una convocatòria de promoció, divulgació i borses de viatge per valor de 85.000 euros, la qual és la primera vegada que s'obre des de la institució insular.

L'Associació de Cavalls de Raça Menorquina disposarà de tres convenis: dos per a l'organització de la Fira del Cavall i concurs morfològic, i un per a la millora de la formació de la raça. El total dels tres convenis és de 23.000 euros.

L'Associació de Criadors i Propietaris de Pura Raça Espanyola disposarà de dos convenis: un per a la realització del Campionat de les Balears de Cavalls de Pura Raça Espanyola, que se celebrarà a Menorca, i un altre per a la millora de la formació específica del sector. Entre tots dos el pressupost és de 13.500 euros.

Els hipòdroms de Ciutadella i Maó tindran un conveni cada un per a la promoció de carreres de trotons i la VI jornades del Consell Insular de Menorca, per valor de 5.000 euros cadascun.

La nova convocatòria és un línia de promoció directa per a les associacions, empreses i particulars dotada amb un pressupost de 85.000 euros i que ofereix dues línies bàsiques d'actuació:

La primera línia és el foment i la participació en esdeveniments i curses del sector equí dins i fora de l'illa, a manera de borses de viatges amb un límit màxim per associació o hipòdrom de 12.000 euros i un màxim per empresa o particular de 3.000 euros.

La segona línia és la divulgació dels esdeveniments que es realitzen a Menorca al voltant del sector equí, com pot ser la publicitat en revistes especialitzades, butlletins específics del sector, divulgació mitjançant publicitat en premsa escrita, ràdio i mitjans digitals de carreres, concursos i esdeveniments, i comptarà amb un màxim de 8.000 euros per associació i 3.000 euros per empresa o particular.

El president Santiago Tadeo ressalta la importància del sector equí i recorda que avui existeixen a Menorca més de 3.800 equins censats, a més de clubs hípics, hipòdroms, concursos, grups de cavalls, botigues hípiques, veterinaris, empreses d'espectacles, transportistes i ferrers.

"Tal com ja s'ha fet amb la promoció de l'Avarca de Menorca, marca de garantia, aquí també s'activa una acció transversal amb els departaments d'Economia, Esports i també Turisme, tot açò per consolidar l'illa com un referent del món equí ", afirma Santiago Tadeo.

Per la seva banda, el conseller Fernando Villalonga recorda que el principal objectiu del pla de promoció i suport del sector equí és "impulsar i donar suport a un sector que pot generar llocs de treball, créixer i diversificar la renda agrària del sector primari, sens dubte un sector amb un gran recorregut al qual des del Departament d'Economia, Medi Ambient i Caça feim costat fermament".

Fernando Villalonga ha explicat que la convocatòria respon a una demanda del sector, especialment pel que fa als desplaçaments.

Maó, 11 setembre 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS