Notícies i actualitat

El Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Menorca signen un conveni per valor de 90.000 euros per lluitar contra el maltractament infantil

Data : 09/09/2014

La consellera de Família i Serveis Socials, Sandra Fernández, i el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, han signat avui un conveni per dur a terme la valoració i el tractament de menors víctimes de maltractament greu, urgent o d'abús sexual, en l'àmbit del Protocol Marc Interdisciplinari d'actuacions en casos de maltractament infantil a les Illes Balears. A l'acte hi ha assistit la directora general de Família i Menors, Apol·lònia Socias.

Mitjançant aquest acord, el Consell Insular de Menorca es compromet, entre d'altres coses, a impulsar la detecció dels casos de maltractament infantil i la notificació en el Registre Unificat de Maltractament Infantil en tots els àmbits implicats, especialment en les corporacions locals de l'illa de Menorca; a posar a disposició els mitjans personals i els materials necessaris per dur a terme les funcions que són l'objecte d'aquest conveni, i a aportar les dades estadístiques corresponents, a partir de les quals elaborarà una memòria final d'activitats.

Per part seva, la Conselleria de Família i Serveis Socials, mitjançant la Direcció General de Família i Menors, es compromet, entre d'altres coses, a col·laborar activament en la informació i formació continuada dels professionals que actuen contra el maltractament i els abusos sexuals infantils, a més de gestionar el Registre Unificat de Maltractament Infantil a les Illes Balears, i a actuar d'interlocutora amb el ministeri competent en matèria de menors, en l'àmbit de les seves competències.

Amb la signatura d'aquest conveni, el Consell Insular de Menorca aporta la quantitat mínima de 45.000 euros amb càrrec a les partides corresponents del pressupost per a 2014 i la Conselleria de Família i Serveis Socials, a través de la Direcció General de Família i Menors, aporta la quantitat màxima de 45.000 euros a favor del Consell Insular de Menorca, amb càrrec a la partida corresponent dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2014.

L'acord també preveu la creació d'una comissió de seguiment integrada per dos representants de la Conselleria de Família i Serveis Socials designats per la Direcció General de Família i Menors, i altres dos representants del Consell Insular de Menorca, designats pel Departament de Benestar Social i Joventut.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS