Notícies i actualitat

La quinzena edició del programa Salut Jove i Cultura augmenta el nombre de tallers fins a 75

Data : 03/09/2014

La quinzena edició del programa Salut Jove i Cultura, que gestiona el Departament de Benestar Social i Joventut del Consell Insular de Menorca, ha augmentat el nombre de tallers fins a un total de 75, dels quals 14 són nous.

Aquest programa posa des de l'any 2000 a disposició dels centres escolars de l'illa una oferta àmplia i estructurada de tallers orientats a facilitar als infants, al jovent i a les seves famílies l’adquisició dels coneixements, les habilitats, les actituds i els valors necessaris per créixer i viure de forma saludable i, alhora, responsabilitzar-se en la millora i el manteniment del propi benestar, tant físic, com psíquic i social.

“Un any més posam en marxa aquest programa amb tota la il·lusió perquè ja hem comprovat la magnífica acceptació que té per part de la comunitat educativa i especialment del mateix alumnat”, explica la consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz.

Les sol·licituds per participar en els tallers de l'edició del curs 2014-2015 estan disponibles des del dia 1 fins al 30 de setembre a través del web salutjove.cime.es. A més s'ha editat una publicació per informar sobre aquesta iniciativa, la qual s'ha fet arribar als centres educatius i a les AMPA. Durant el mes d’octubre es concerten les dates d'aplicació i d'octubre a maig del 2015 s'apliquen els tallers i s'avaluen.

Els tallers reuneixen tota l'oferta educativa del Consell Insular i també la de les principals institucions i entitats no lucratives de Menorca. Les temàtiques que s'aborden són, per tant, més variades que mai (hàbits saludables, prevenció de drogodependències, igualtat de gènere, integració social, sexualitat, la mort, alimentació, resolució de conflictes, promoció de l'exercici físic, prevenció i pautes d'actuació en cas d'incendi, voluntariat, prevenció del càncer de mama i de pell, accessibilitat, reciclatge, cartografia, Injove, Teatre Principal, medi ambient, patrimoni històric, cultura menorquina...), i cal destacar en aquesta edició la incorporació de nous i variats tallers de turisme.

Poden demanar un taller totes les aules de Menorca que en siguin destinatàries, les AMPA i el professorat de totes les etapes educatives: educació infantil, educació primària, ESO, PQPI, CFGM, CFGS, batxillerat i escoles de persones adultes. Normalment també demanen tallers altres grups educatius organitzats de Càritas o escoles tallers municipals.

Les persones responsables de l'aplicació dels tallers són majoritàriament professionals que treballen en els diferents temes des de l'Administració pública i les entitats insulars sense ànim de lucre, que hi participen sense percebre cap remuneració per aquesta causa.

A salutjove.cime.es es pot trobar des de l'1 de setembre informació àmplia sobre el funcionament del programa, els tallers que l'integren i els procediments de gestió. La fitxa de cadascun dels 75 tallers en descriu els objectius, activitats, recursos necessaris... El web posa també a l’abast de la comunitat educativa una àrea privada des d’on cada centre i cada persona responsable d’un taller accedeixen al contingut dels formularis de sol·licituds i avaluacions.

El professorat i l'alumnat de cada grup aula sol·licitant i també la persona responsable del taller l'avaluen un cop ha finalitzat. Les activitats que s'ofereixen són sempre gratuïtes per als alumnes i per als centres educatius. La primera sol·licitud d'aquesta 15a edició ja ha arribat procedent del CEIP Sant Francesc d'Assís de Ferreries.

Maó, 3 de setembre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Web Salut Jove
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS