Notícies i actualitat

Comencen les obres finals de pavimentació a Ciutadella del projecte de Fibra Òptica

Data : 13/03/2018

El Consell Insular de Menorca inicia les obres de pavimentació corresponents en el municipi de Ciutadella en el marc de l’execució de la fase final del projecte de Fibra Òptica en la qual es procedirà a l’asfaltat de carrers per on transcorre actualment la xarxa de fibra. El pressupost destinat a aquesta fase final se situa en 1.366.000€ i permetrà la pavimentació de 94 carrers de Menorca, el que equival a l’asfaltat de 128.635 m2..

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha senyalitzat que amb aquesta actuació «seguim avançant amb la millora dels acabats causats en l’asfaltat dels carrers un cop es van finalitzar les obres de fibra òptica. L’objectiu d’aquest projecte és millorar l’estètica i, sobretot, la seguretat viària dels nostres carrers. Aquesta actuació a tota l’illa és gràcies a la col·laboració estreta dels ajuntaments de l’illa i donen resposta a una demanda manifestada per ells a l’inici d’aquesta legislatura».

El Conseller d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company, ha volgut destacar que «des del servei d’Innovació del Consell Insular estem contents de com s’estan desenvolupant les obres de pavimentació, i tal com ha dit la Presidenta agraïm la col·laboració de tots els ajuntaments. El primer dels municipis ha estat Maó i ara seguim amb Ciutadella. Es tracta d’una de les inversions més grans que s’ha fet a Menorca pel que fa a l’asfaltat de carrers. La previsió és finalitzar la totalitat d’aquesta fase final del projecte entre el mes de novembre i desembre».

El 40% del personal contractat per executar les obres respon al perfil de persones treballadores pertanyents a col·lectius en situació de vulnerabilitat, alguns dels quals han estat derivats des del servei d’orientació del Departament d’Ocupació del mateix Consell Insular de Menorca.

Inici d’obres
Les obres, que s’iniciaren el passat 26 de febrer, està previst que durin 10 setmanes. Un cop finalitzades les obres s’hauran fet feines de pavimentació en un total de 15 carrers i el repintat de 4km del carril bici. Aquestes obres compten amb una inversió de 365.000€.

Els carrers on s’executaran aquestes obres a Ciutadella són els següents:

CARRER VILLA JUANEDA
CARRER SA CREU
CAMÍ VELL DE MAÓ
CANONGE MOLL
ALFONS XIII
CARRER GERRERIES
CARRER REPÚBLICA ARGENTINA
CARRER MERCADAL
CARRER ÀNGEL RUIZ I PABLO
CARRER SANTA BÀRBARA
CARRER SUD
CARRER BISBE JUANO
CARRER ORIENT
AVDA PALMA DE MALLORCA
POLÍGON INDUSTRIAL (2 TRAMS)


Antecedents

Durant l’any 2015 el Consell va destinar 5,3M€ en la construcció d’una xarxa insular de Fibra Òptica de 74 km i que permet connectar, de forma inicial, 45 seus públiques en l’àmbit local i insular. Aquest projecte provenia d’un conveni amb la CAIB i estava dotat de 7M€.

Un cop finalitzada la construcció de la xarxa, es va sol·licitar la pròrroga del Conveni, que finalitzava el 31 de desembre del 2015, per a l’execució de la següent fase del projecte de Fibra Òptica, i que consistia en la pavimentació en aglomerat de la rassa executada.

Un cop obtinguda la pròrroga, el Consell es va reunir amb tots els ajuntaments de l’illa per tal d’acordar l’execució dels 1,7M€ restants del Conveni. Així, durant el 2016, s’establiren les reunions amb els ajuntaments i es va acordar que s’executaria aquest projecte i que consisteix en el següent: «s’acorda amb els ajuntaments, a petició seva, que enlloc d’aglomerar tot el recorregut de la rassa amb una amplada de 35 cm, es procedeixi a la pavimentació integral d’alguns carrers, aquells que el propi ajuntament considera més prioritaris», exceptuant Maó que va escollir un percentatge de cada tipus. També es va acordar la coordinació d’execució d’obres que tenen previst executar amb les obres d’asfaltat per obtenir un menor cost per a les dues administracions.

Maó, 13 de març de 2018.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS