Notícies i actualitat

Menorca acull la primera escola de Balears de preparadors controladors de bestiar boví frisó

Data : 28/08/2014Menorca acollirà a principis de setembre la primera escola de Balears de preparadors controladors de bestiar boví frisó, gràcies a un conveni signat entre la Conselleria d'Economia, Medi Ambient i Caça i l'Associació Frisona Balear.

Concretament, aquesta iniciativa tindrà lloc durant els dies 2, 3 i 4 de setembre a les instal·lacions del Centre d'Experiències Agràries de Sa Granja, amb la participació d'un total de dinou alumnes i dos professors de reconegut prestigi aportats per l'Associació Frisona Balear. Per poder fer realitat aquest acció formativa el Consell Insular ha aportat 3.500 euros, a més del lloc on poder realitzar els estudis.

Així ho han explicat avui el conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga; el president de l'Associació Frisona Balear, Joan Coll, i el seu secretari general, José Ramón de Olives, així com el director de Sa Granja, Joan Bustamante.

Bàsicament, el programa formatiu inclou matèries de com preparar l'animal (rentar, pentinar, etc.) i com controlar-lo en els diferents concursos morfològics de bestiar boví, com per exemple el que es fa cada any a Alaior, en el marc de la Fira del Camp.

El conseller Villalonga ha destacat que aquesta iniciativa és fruit d'una petició de l'Associació Frisona Balear precisament per potenciar el concurs d'Alaior i, per altra banda, per ajudar els ramaders que volen optar a aquesta formació, que ara mateix només s'imparteix a la Península, amb el cost que açò suposa en desplaçament i temps.

El Govern balear, l'Ajuntament d'Alaior, l'Associació d'Empresaris d'Explotacions Agràries de Menorca (Agrame), La Caixa, Can Peixet, SL, Ca n'Andreu, Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu, Sa Cooperativa del Camps i la Cooperativa Agrícola de Sant Martí, col·laboren en aquesta iniciativa.

Maó, 28 d'agost de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS