Notícies i actualitat

El Consell millora la informació dels rètols ubicats a l'entrada dels jaciments de la candidatura a Patrimoni de la Humanitat

Data : 07/08/2014

ImatgeEl Consell Insular de Menorca està millorant la informació dels rètols ubicats a l'entrada dels jaciments que formen part de la candidatura a Patrimoni de la Humanitat. En aquest sentit, els cartells aporten informació sobre horaris i altres dades a destacar en quatre idiomes: català, castellà, anglès i alemany.

El fet que molts dels antics cartells tinguessin com a base la fusta havia provocat el seu deteriorament, per la qual cosa s'ha optat per la seva substitució per uns d'acer inoxidable, precisament per resistir millor el pas del temps. De moment, ja s'ha instal·lada la nova retolació a 23 dels 32 jaciments que formen part de la candidatura.
El nou disseny del cartell d'entrada és igual que el que es troba a la senyalització viària, facilitant d'aquesta forma l'accés als monuments tant a visitants com a residents. A més, s'unifica la retolació indicativa. Aquesta iniciativa s'emmarca en la preparació de la candidatura de la Menorca Talaiòtica com a Patrimoni de la Humanitat davant la UNESCO que està portant a terme la Conselleria de Cultura, Patrimoni i Educació.
Aquesta actuació es fruit de la coordinació entre aquesta Conselleria i la de Mobilitat i Projectes, precisament per millorar l'accés a aquests jaciments. Més informació a www.menorcatalayotica.info.
Retolació interior
La consellera Baíllo avança que la propera actuació que ja s'està preparant per millorar la informació en els jaciments arqueològics és la renovació i unificació també de la retolació en el interior d'aquests béns, perquè la majoria presenten signes evidents de desgast.
També en aquest cas els cartells estaran escrits en quatre idiomes -català, castellà, anglès i alemany- i aportaran dades sobre l'origen dels jaciments, la seva funció, anys de construcció i altres detalls informatius.
Maó, 7 d'agost de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS