Notícies i actualitat

La FFTM viatja a Berlín amb l'objectiu de recuperar el pes del mercat alemany a Menorca

Data : 06/03/2018

La Fundació Foment del Turisme de Menorca es reunirà a la ITB amb els principals agents turístics alemanys amb la intenció d’establir ponts de col·laboració que permetin incrementar les arribades des d’un dels mercats més clarament desestacionalitzadors.


Del 7 a l’11 de març se celebra a Berlín la fira de turisme més important del món, la Internationale Tourismus Börse (ITB). Mig segle després de la seva constitució, la ITB s’ha posicionat com la plataforma de turisme líder a nivell internacional i també com l’aparador de referència per a les noves tendències en el sector.

La Fundació Foment de Turisme de Menorca hi assisteix amb l’objectiu d’establir ponts de col·laboració amb els principals agents turístics alemanys per, d’aquesta manera, afermar les passes fetes en el 2015 i 2016, quan les arribades des d’Alemanya van créixer al voltant d’un 20%, passant dels 63.613 del 2014 als 75.794 del 2016.

La consellera i el director insular de Promoció Turística, Maite Salord i Isaac Olives, viatgen avui a Berlín i demà participarán en els actes programats a l’stand de les Illes Balears. Enguany, en la línia del que es va fer a FITUR, el focus estarà posat sobre el patrimoni cultural i natural.


Un mercat estratègic per a Menorca
L’alemany és un dels mercats emissors estratègics per a Menorca. Ho és per diverses raons, una de les quals és el seu fort component desestacionalitzador. Per fer-se’n una idea: el 45,6% dels 71.865 turistes alemanys que van venir l’any passat ho van fer en primavera i tardor. A més, els alemanys són viatgers curiosos, interessats a conèixer els llocs que visiten, fer activitats alternatives a l’oci familiar i al “sol I platja” i viure experiències de qualitat, amb els beneficis que tot això comporta per a l’oferta complementària.

“Hem de recuperar el pes que el mercat alemany va arribar a tenir a l’illa fa 15 anys, i per aconseguir-ho hem de millorar el nostre posicionament i la nostra visibilitat en el país germànic”, explica la consellera Maite Salord. Una missió que no és fàcil en un mercat que desperta l’interès de les principals destinacions turístiques mundials pel seu gran potencial desestacionalitzador.

“És obvi que ens interessa que creixi la demanda des d’Alemanya perquè això repercuteix de manera directa en l’allargament de la temporada turística, amb l’evident impacte positiu que pot tenir en l’activitat econòmica i en el mercat laboral. Per aquest motiu, ens hem fixat com a prioritat la recuperació d’aquest mercat”, afegeix Salord.

Per aconseguir recuperar a poc a poc les xifres de fa 15 anys, quan es comptabilitzaven fins a 165.000 arribades anuals, la FFTM hi ha intensificat les accions promocionals. Així, a l’assistència a fires i workshops, l’organització de press trips i fam trips, i els acords amb touroperadors, se sumen des de fa un parell d’anys campanyes de màrqueting directe, col·laboracions amb programes de televisió i també accions amb companyies aèries low cost i regulars. Aquesta darrera línia de feina ja ha donat els seus fruits: Eurowings, Lufthansa i easyJet programaran vols directes amb ciutats alemanyes fins a ben entrada la tardor.


Maó, 6 de març del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS