Notícies i actualitat

I Congrés Internacional de Camins i Carreteres locals que se celebra a Barcelona

Data : 05/03/2018

La consellera de Cooperació Local, Maite Salord, assisteix a la primera jornada del I Congrés Internacional de Camins i Carreteres locals que se celebra a Barcelona els dies 5, 6 i 7 de març, a l’espai Francesca Bonnemaison. El Congrés, promogut per la Diputació de Barcelona, vol ser un punt de trobada i de referència de tècnics, professionals i responsables polítics que gestionen aquesta matèria. Així, la consellera tindrà l’oportunitat d’escoltar, entre d’altres, les ponències del Dr. Xavier Campillo, La importància dels camins; Els inventaris de camins municipals al País Basc; o la taula rodona La recuperació de camins públics o d’ús públic.

Cal recordar que el departament de Cooperació local, des del 2015, s’ha marcat com una tasca prioritària la feina d'elaboració d'un Catàleg de camins públics que reculli la feina que ja s'havia començat de recopilació d'informació dels diferents camins rurals de l'illa, per la qual cosa s'ha creat una base de dades que inclou informació de denominació dels camins, tipologia, ús i titularitat, entre d'altres. Per elaborar-lo, es va demanar un informe sobre aspectes jurídics i metodològics a l'advocat Josep Massot, persona amb una àmplia experiència sobre aquest tema a Mallorca.

És competència dels ajuntaments incloure els camins públics en l'Inventari de Béns Municipals. La llei estableix l'obligació de dur a terme aquest inventari i la seva actualització. Igualment, les servituds públiques de pas també són inscriptibles, amb els mateixos requisits que per als camins. La primera passa en aquest sentit, és l'elaboració del catàleg de camins, que no és més que un informe o treball d'investigació intern de l'ajuntament per tal de definir quins camins del seu terme municipal compleixen les condicions per a esser inclosos a l'Inventari de Béns Municipals.

Així, de la suma d’aquesta feina feta pels ajuntaments tindríem aquest Catàleg de camins públics de Menorca. I per poder coordinar tota aquesta feina amb els ajuntaments i amb les entitats que treballen en la recuperació de camins, també s’ha creat una Comissió de Camins que es reuneix periòdicament i, d’altra banda, i paral·lelament a l'elaboració del Catàleg, s’ha treballat en els casos de camins tancats, amb l’objectiu de garantir-ne el lliure pas, com és el cas, ara, del Camí d'en Kane en el tram de Binimoti a Ferreries o el camí de Binigaus des Migjorn Gran. “La col·laboració del Consell Insular de Menorca ha consistit a aportar assessorament jurídic per permetre traçar un camí de defensa de la titularitat pública d’aquests camins per donar resposta a una demanda col·lectiva que és el seu lliure pas”, ha dit la consellera Salord.

Una altra de les actuacions que ara s’està duent a terme amb els ajuntaments és la signatura de convenis (ja s’han aprovat amb Ciutadella, Maó, Alaior i Es Mercadal) i properament s’aprovaran els de la resta de municipis perquè, segons senyala la consellera, “som conscients de les dificultats financeres que tenen per dur a terme aquests treballs per a l'elaboració del catàleg de camins públics”.


Maó, 5 de març de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS