Notícies i actualitat

El departament de Cooperació Local compta amb un informe tècnic que marca les prioritats d’inversió a la Casa de Menorca de Barcelona per iniciar les actuacions de millora de l’edifici

Data : 02/03/2018

Després del resultat de la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) es realitzaran les obres més urgents de manteniment i rehabilitació

El departament de Cooperació Local compta ja amb un informe tècnic que marca les prioritats d’inversió a la Casa de Menorca de Barcelona per a la rehabilitació i millora de l’edifici, a tal efecte es disposa d’una partida d’un total de 80.000 euros prevista al Pressupost 2018 del Consell Insular de Menorca.

La vicepresidenta i consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, i la responsable de la Casa de Menorca de Barcelona, Sílvia Gomila, han presentat avui les principals actuacions de millora de l’edifici. Cal recordar que en el Consell d’Administració de l’entitat Immobiliària Casa de Menorca a Barcelona SA, celebrat el passat dia 12 de gener, la consellera Maite Salord ja va manifestar que s’havia procedit a encarregar l’informe d’actuacions a l’arquitecte Javier Villavieja Buena, d’acord amb la proposta realitzada per Sílvia Gomila, responsable de la gestió de la Casa de Menorca. D’aquesta manera, i després del resultat de la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) es realitzaran les obres més urgents de manteniment i rehabilitació.

L’objectiu del departament de Cooperació Local és millorar, en primer lloc, les condicions de l’espai d’habitatge adreçat a estudiants menorquins que cursen estudis a Barcelona. A partir d’aquí, i amb l’adequació de la sala d’actes o teatre, aquest espai i la sala de reunions del primer pis s’han de convertir en un lloc idoni per a la realització d’activitats socials i culturals, i com a punt de confluència de la comunitat menorquina a Barcelona.


Les principals actuacions que es duran a terme són:
- Millora de les instal·lacions elèctriques, reparació de canals, pintar l’escala principal i altres dependències, reparació o canvi de fusteria.
- Arranjar la façana de l’edifici i pintar-la.
- A la sala d’actes o teatre es durà a terme un reforçament de l’estructura, revisió de la coberta per evitar l’entrada d’aigua, reparació de la claraboia, reparació de parets i paviments afectats per les humitats. Així mateix, s’estudiarà l’eliminació de l'escenari per aconseguir una major polivalència de la sala mitjançant elements mòbils.
- Estudiar i resoldre el sistema d’evacuació del teatre i l’accés per a persones amb mobilitat reduïda.
- Estudiar la possibilitat de rehabilitar la porteria com a habitatge, ja que ara no té cap ús.

Maó, 2 de març de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS