Notícies i actualitat

La informació pressupostària del Consell Insular de Menorca, oberta i accessible per a tots els ciutadans i ciutadanes

Data : 28/02/2018

El Consell Insular de Menorca ha fet un pas endavant per estrènyer la seva relació amb la ciutadania i comunicar millor com gestiona els recursos públics.

El visor pressupostari (http://menorca.dondevanmisimpuestos.es/es/) és una iniciativa de transparència per ajudar a tots els ciutadans i ciutadanes a consultar de forma visual, senzilla i transparent com es distribueixen els pressupostos, d'on procedeixen els ingressos del Consell, quines són les polítiques de despesa i a què es destina cada euro.

En aquesta web es pot consultar la informació pressupostària del Consell Insular de Menorca dels anys 2012 a 2017. Es mostra la realitat dels ingressos i despeses tant en la fase de planificació pressupostària com en la d'execució -el que es gasta realment-, amb dades fàcilment comparables i seguint els millors estàndards.

El Consell Insular de Menorca, amb el suport tècnic de la Fundació Civio, engega aquest projecte per aconseguir que la informació sigui fàcilment comprensible tant per a persones sense coneixements pressupostaris previs com pels qui desitgen aprofundir més en què es gasta i com es gasta amb solament un parell de clics. Seguint un menú de navegació molt intuïtiu o utilitzant un cercador, els ciutadans poden trobar partides de despesa concretes, fins i tot, sense saber prèviament a quin programa pressupostari pertanyen.

Totes les dades de la web es poden descarregar en formats oberts i reutilitzables, seguint les millors pràctiques en Open Data.

Els pressupostos del Consell Insular de Menorca comprenen una enorme quantitat d'informació. Per això, aquest portal inclou un cercador que facilita l'accés a línies del pressupost que incloguin un terme determinat, com a “suport social”. Així, resulta molt senzill trobar partides concretes fins i tot sense saber prèviament a quin programa pressupostari pertanyen.

Maó, 28 de febrer de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS