Notícies i actualitat

La Xarxa de Biblioteques de Menorca guanya un ajut de 25.993 € d'un fons patrocinat per la UNESCO

Data : 30/07/2014

La Xarxa de Biblioteques de Menorca, que depèn de la Conselleria de Cultura, Patrimoni i Educació, ha guanyat un ajut de 25.993 euros gràcies a un projecte que va presentar a la convocatòria impulsada pel Programa Iberoamericà de Biblioteques Públiques, Iberbiblioteques, fons de cooperació per fomentar aquests espais de lectura i que està tutelat per la UNESCO.

Al certamen es van presentar un total de 234 projectes, entre els quals el Comitè Intergovernamental del Programa en va seleccionar 12 amb la millor puntuació en una elecció que va tenir lloc entre els dies 25 i 27 de juny a la Biblioteca de Mèxic José Vasconcelos.

Amb l'objectiu de contribuir a la consolidació de l'Espai Cultural Iberoamericà i de reafirmar la funció social de les biblioteques, el Programa Iberbiblioteques vol promoure l'accés lliure i gratuït a la lectura i a la informació per a tots els ciutadans sense discriminació.

El projecte de Menorca seleccionat, Novetats en Ruta, és el de les novetats de novel·la per a adults, novel·la juvenil, música i cinema que cada mes recorren les biblioteques de Menorca, un programa que propicia que els menorquins puguin disposar d'un fons de molta actualitat, al mateix temps que el fet de ser itinerant fa possible que les poblacions més petites, amb manco recursos, es puguin beneficiar de l'esforç conjunt i disposar d'aquests fons en igualtat de condicions que la resta de poblacions.

Aquest projecte, ja en marxa, significa que cada biblioteca rebrà mensualment 54 llibres, 27 pel·lícules en DVD i 27 discos de música, de manera que en el conjunt de la Xarxa de Biblioteques de Menorca es mouran mensualment un total de 972 documents.

La Xarxa de Biblioteques de Menorca -www.bibliomenorca.net- està formada pel Consell Insular i els ajuntaments de l'illa. La Conselleria de Cultura, Patrimoni i Educació reinvertirà aquest ajut en la millora d'aquests espais de lectura de Menorca.

Maó, 30 de juliol de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS