Notícies i actualitat

El Consell presenta dos programes d’acolliment familiar

Data : 21/02/2018

La conselleria de Benestar Social i Família ha presentat avui en roda de premsa dos programes d’acolliment familiar: el programa d’acolliment familiar especialitzat i el programa d’acolliment familiar d’urgència.

L’objectiu general d’aquests programes és garantir el dret de tots els nens i nenes a viure i créixer en una família donant la possibilitat del seu retorn a la seva família d’origen. Per complir aquest objectiu és necessari que l’administració pública incrementi el nombre de famílies que actualment col·laboren amb l’acolliment de menors tutelats, especialment nens, nenes i adolescents amb necessitats educatives especials.

La consellera de Benestar Social, Maria Cabrisas, ha recordat que “els menors són el col·lectiu més durament castigat per la crisi perquè la pateixen per partida doble. Per una banda, les problemàtiques familiars on tenen dificultats per cobrir aquestes necessitats i, per altra banda, les problemàtiques familiars on tenen dificultats per cobrir aquestes necessitats i les que provoquen aquestes carències en el seu procés cap a la vida adulta. Per això, és bàsic actuar des d’un sistema de prevenció a la família, l’escola i la societat i avançar-nos a les situacions de desprotecció dels infants”.

En aquest sentit, la conselleria de Benestar Social i Família, ha adoptat els programes d’acolliment familiar per donar acompanyament a aquests nens i nenes en el seu desenvolupament personal i en el seu projecte vital. Com ha dit Cabrisas “la família és l’eix vertebrador de la nostra societat, un element clau de la formació de les persones. Transmet les pautes de conducta, els principis de civisme, el respecte, la tolerància, la igualtat, els valors culturals i les normes que reflecteixen la societat”.

El programa d’acolliment familiar especialitzat consisteix en l’acolliment temporal o permanent d’una família d’acollida i amb el que es garanteixen les necessitats educatives especials que poden presentar els menors amb certes particularitats i que s’han vist separats de les seves famílies d’origen. Un dels membres de les famílies acollidores ha de comptar, com a requisit, de qualificació, experiència i formació específica relacionades amb les àrees de psicologia, salut, pedagogia, salut, o educació social. A més a més, un dels membres ha de tenir disponibilitat total per a l’atenció i la cura d’aquests menors o flexibilitat per compaginar vida laboral i familiar.

Per la seva banda, el programa d’acolliment familiar d’urgència consisteix en l’acolliment temporal, d’una durada màxima de sis mesos, per part d’una família d’acollida. Només podran ser acollits menors de sis anys mentre es decideix la mesura de protecció que els hi correspondria. Per ser família acollidora, és necessari, que un dels membres disposi de disponibilitat immediata per a l’atenció i cura d’aquests menors o flexibilitat per compaginar vida laboral i familiar.

Els dos programes són remunerats, 800€ per cada infant, tot i que no suposa cap relació laboral.


Maó, 21 de febrer de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS