Notícies i actualitat

La despesa mitjana turística creix un 13% en un any

Data : 20/02/2018

Els turistes arribats a l’illa durant el 2017 van fer una despesa diària de 121 euros, un indicador que l’any anterior s’havia quedat en 107 euros. Els procedents de països estrangers van ser els que més van aportar.

Maite Salord: “Posicionar Menorca com una destinació turística de qualitat és la missió que perseguim des de l’administració pública i el sector privat. Ho tenim clar: per atreure turisme de qualitat hem d’oferir productes i serveis de qualitat, i dades com la publicada avui ens diuen que anem pel bon camí”.L’any passat, la despesa turística a Menorca va arribar als 1.329 milions d’euros, xifra que representa un increment interanual del 15,78%, quatre punts per damunt del creixement balear (+11,76%). La mitjana per turista i dia va ser de 121,06 euros, un 13,13% més que l’any 2016, quan es va quedar en 107 euros. Val a dir, tanmateix, que aquest indicador, tot i estar per sobre del +5,62% assignat a totes les illes, no va superar els registres autonòmics, que es van situar en 136,77 euros.

L’Estudi de la Despesa Turística, publicat avui per l’IBESTAT, també revela el dinamisme dels mercats estrangers en oposició al mercat nacional. I és que segons aquestes dades, els turistes arribats d’altres comunitats autònomes només van gastar 89,29 euros per persona i dia a Balears, mentre que els estrangers van arribar als 144,26 euros.

D’aquests, els que més van aportar van ser els procedents dels Països Nòrdics (162,84 euros), Bèlgica, Luxemburg i Països Baixos (158,61 euros), Suïssa (150,9 euros) i Regne Unit (137,88 euros). S’ha de tenir en compte que aquests mateixos mercats són els que van registrar a Menorca majors increments interanuals d’arribades.

Destinació turística de qualitat
Des de la Fundació Foment del Turisme de Menorca es valoren positivament les xifres de despesa turística del 2017 ja que marquen una tendència ascendent en un indicador sobre comportament turístic intrínsecament vinculat a la qualitat.

“Posicionar Menorca com una destinació turística de qualitat és la missió que perseguim des de l’administració pública i el sector privat. Ho tenim clar: per atreure turisme de qualitat hem d’oferir productes i serveis de qualitat, i dades com la publicada avui ens diuen que anem pel bon camí”, ha assenyalat al respecte la consellera de Promoció Turística, Maite Salord.

Tot i que no es disposen de resultats per mesos, la lògica duu a pensar que els increments més notables pel que fa a la despesa turística es van produir en primavera i tardor, períodes en què l’activitat turística va ser especialment dinàmica a Menorca, en contraposició amb exercicis anteriors.

Més confiança empresarial
Cal anotar, al mateix temps, que aquestes dades estan en perfecta sintonia amb les relatives a la confiança empresarial, que va créixer l’any passat en 3,4 punts fins a situar-se en els 143,9 (140,8 a Balears), i l’evolució de la marxa dels negocis, que va reflectir una elevada satisfacció dels empresaris (només el 8,9 va considerar la temporada desfavorable, un punt menys que a Balears i sis menys que a Espanya).

“Des de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i des del Consell continuarem fent una feina constant, en col·laboració amb el sector empresarial, per consolidar una temporada turística de sis mesos, captar un turisme de qualitat i, en darrer terme, fer de Menorca una destinació diferenciada i competitiva”, ha subratllat Salord.

Maó, 20 de febrer de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS