Notícies i actualitat

L’Estat transferirà la titularitat del Llatzeret de Maó a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

Data : 28/07/2014

ImatgeL’Estat traspassarà la titularitat del Llatzeret de Maó, actualment adscrit al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Així ho ha anunciat el president del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, després de la reunió mantinguda avui horabaixa a Madrid amb la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, i en què també han participat el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, i la subsecretària d’Estat de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, María Jesús Fraile.

Aquest acord es formalitzarà properament en el si del Ple de la Comissió Mixta de Transferències, integrada amb caràcter paritari per representants de l’Administració de l’Estat i de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Un cop fet efectiu el traspàs a la Comunitat Autònoma, s’iniciarà la tramitació per transferir la titularitat al Consell Insular de Menorca.

El traspàs del conjunt arquitectònic Llatzeret de Maó, declarat bé d’interès cultural l’any 1993 i actualment de titularitat estatal, inclou un immoble construït de 9.903 m2 sobre una parcel•la de 65.832 m2 i una altra parcel•la de 50.994 m2, a més de diverses embarcacions i maquinària de manteniment del recinte.

Així mateix, l’acord de traspàs afectarà el personal laboral que actualment està adscrit al Llatzeret (12 llocs, 8 fixos i 4 fixos discontinus), que passarà a dependre de la Comunitat Autònoma en els termes legals que preveu l’Estatut d’autonomia. A més, el traspàs de l’immoble i del personal anirà lligat a una transferència financera de 454.936.63 euros anuals.

A part d’aquesta quantitat rebuda de l’Estat, l’Administració de la Comunitat Autònoma complementarà el finançament, a favor del Consell Insular de Menorca —una vegada fet el traspàs a l’Administració insular—, amb un import de 600.000 euros anuals, tal com reflecteix la disposició addicional tercera de la Llei 3/2014, de 17 juny, del sistema de finançament definitiu dels consells insulars.

Fins a l’any 2011, el Llatzeret de Maó es destinava principalment a ser un centre de vacances del personal del Ministeri de Sanitat, com també a la realització anual d’activitats formatives. Des de 2012, està destinat exclusivament a la funció formativa en matèria de salut i sanitat. De fet, acull l’Escola de Salut Pública.
El president Tadeo expressa la seva satisfacció assegurant que es tracta d’un dia històric després de dos anys de feina. Amb la cessió dels usos sanitaris, culturals i turístics, és una passa més per fer d’aquest immoble un referent del port de Maó i de Menorca, a través de la col•laboració público-privada.
Madrid, 28 de juliol de 2014


 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS