Notícies i actualitat

El Consell Insular busca una solució per a les ajudes a pacients amb diversitat funcional

Data : 18/02/2018

L’equip de govern del Consell Insular, davant les informacions aparegudes en premsa sobre la supressió de les ajudes econòmiques per a altes discapacitats del Govern Balear, vol informar que la Conselleria de Benestar Social i Família del Consell Insular, un cop es va assabentar d’aquesta decisió, el febrer de l’any passat, va començar a fer les gestions oportunes amb el Govern Balear i va remetre un escrit a la institució balear sol·licitant una solució per a les famílies que fan ús de la residència Carlos Mir.

La incompatibilitat de les ajudes econòmiques i del Centre de Dia ve donada per l’adaptació, per part del Govern Estatal i aplicada pel Govern Balear, de la Llei de Dependència i que a hores d’ara només permet que els usuaris rebin una sola prestació i, per això, els usuaris de la Residència Carlos Mir no poden rebre, a la vegada, l’ajuda econòmica per a cures. La Conselleria de Benestar Social i Família del Consell Insular considera que aquesta incompatibilitat no és encertada per als usuaris de Carlos Mir, ja que aquesta residència només ofereix servei durant mig dia i no a jornada completa com ofereixen altres centres de les Illes Balears.

En aquest sentit, la setmana passada la consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, va sol·licitar al Govern Balear que permetés que aquestes quatre famílies puguin mantenir el servei a la Residència Carlos Mir i, a la vegada, rebre una prestació econòmica per a les ajudes de les cures. Aquesta proposta va ser ben rebuda per part de l’equip del Govern i es troba en aquests moments en procés de valoració per part del Govern Balear.

A més a més, el passat novembre, la Conselleria de Benestar Social també va sol·licitar una reunió amb el Govern Balear i els afectats per aquesta nova aplicació de llei, fent així d’intermediari entre Fundació i Govern Balear com s’ha fet cada vegada que la Fundació de Discapacitats ho ha demanat. Així, el pròxim 26 de febrer, el Director General del Govern Balear, Joan Manuel Rosa, es reunirà amb les entitats del sector afectades per dialogar i acabar de definir una solució per a les famílies menorquines.

Maó, 18 de febrer de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS