Notícies i actualitat

Evolució del Vi de la Terra Illa de Menorca durant l’any 2017

Data : 14/02/2018

El Consell Insular de Menorca, en el marc de la seva tasca de control de la Identificació Geogràfica Protegida (IGP) Vi de la Terra Illa de Menorca, ha recollit les dades de producció de vi de l’any 2017.

El sector vitivinícola, tot i que és un sector minoritari referent a superfície i tenir un pes baix global dins el sector agrari, ha tingut un creixement exponencial durant els últims anys, passant de 5 viticultors professionals l’any 2005 a 19 durant l’any 2017. Actualment hi ha 63,66Ha destinades a la vinya professional a Menorca, de les quals 40,11 es destinen a produir raïm per fer Vi de la Terra Illa de Menorca.

El sector vitivinícola, tot i ser un sector molt regulat pel que fa a noves plantacions, ha experimentat un interès creixent de noves peticions pendents d’autorització que gairebé dupliquen la superfície actual.

Pel que fa a la seva evolució en termes de producció, durant l’any 2017 s’han recollit un total de 200.938kg amb una producció total de 1.290.955Hl. Aquestes xifres suposen una lleu disminució respecte a l’any 2016 on es van recollir 231.583 kg de raïm i 1.544,18 hl de vi. Aquesta disminució, després de deu anys de creixement, ve marcada per la climatologia i per l’entrada en producció de noves plantacions on els rendiments encara són baixos. Tot i així, els propis productors es mostren optimistes i remarquen que la qualitat del producte serà excepcional.

Per altra banda, el Consell Insular de Menorca també controla la certificació per comercialitzar el vi com a Vi de la Terra Illa de Menorca i entrega contra etiquetes enumerades per garantir la correcta traçabilitat del vi des de la vinya fins a la taula. Durant el 2017 s’han entregat etiquetes per a 198.740 botelles.

Pel que fa a la comercialització del vi, totes les tipologies de vi han augmentat el seu volum de vendes durant l’any 2017. El mercat principal segueix sent les Illes Balears, seguides de la Península. Destacar que el mercat exterior, Unió Europea i altres països, ha duplicat el seu volum de vendes, passant de 8hl a 16,93 hl el 2017.

El Consell Insular de Menorca, a part de les tasques de promoció del producte local, on el vi té un paper predominant, signarà per primera vegada un conveni de col·laboració amb l’associació de productors de Vi de la Terra Illa de Menorca.

Maó, 14 de febrer de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Ampliació notícia
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS